Det blir buss for tog på visse strekninger fra Oslo S. Bussen vil gå fra Trelastgata.

Nå blir det buss for tog, buss for bane og stengt T-banestasjon i sentrum

Benytter du deg av tog, må du nå være forberedt på å bli sittende på bussen på visse strekninger. I tillegg blir det både buss for bane, stengt T-banestasjon i sentrum og ruteomlegging i forbindelse med Ring 1-stenging for kollektivreisende.

Publisert

Lørdag 29. juni starter sommerens periode med buss for tog. Det påvirker blant annet togreisende til og fra Oslo S.

– Vi bygger og moderniserer jernbanen for å gi pendlere og reisende et bedre transporttilbud, sier Victor Hansen, direktør for kunde- og trafikkinformasjon i Bane Nor i en pressemelding der det understrekes at det over tid har blitt flere avganger og flere reisende på jernbanen som fører til slitasje på skinnene.

Fra Trelastgata

På Oslo S vil bussene som settes opp som erstatning for tog gå fra Trelastgata ved jernbanespor 19, slik de også har gjort tidligere.

Blant annet blir det buss for tog når det fra 29. juni til 21. juli skal jobbes på hovedbanen mellom Oslo S og Lillestrøm. 

Fra 22. juli til 4. august påvirkes linje 1 når det arbeids på Østfoldbanen mellom Oslo S og Ski. I denne perioden er begge løpene i Blixtunnelen åpen. 

Fra 19. juli til 23. august skal det arbeides på Gjøvikbanen mellom Oslo S og Gjøvik. Dette påvirker linjene RE30 og R31.

Husk dette når det er buss for tog i sommer:

  • Planlegg reisen din i appene eller på nettsidene til togselskapene eller Entur 
  • Bussen kan bruke andre stoppesteder enn det toget gjør 
  • Avgangs- og ankomsttider kan være annerledes enn du er vant til
  • Reisen kan ta lengre tid med buss og det tar tid å bytte mellom buss og tog 
  • Det kjøres sommerruter på flere strekninger 
  • Kjøp billett før du går om bord 
  • Ta med en flaske vann om det er varmt 
  • Kilde: Bane Nor

«På enkelte strekninger vil togene kjøre med noe redusert hastighet de første dagene etter arbeidene. Dette er av sikkerhetsmessige årsaker; sporene må stabiliseres før vi kan kjøre med full hastighet», understreker Bane Nor.

Lover tydelig skilting

– Vi skal skilte godt – så se etter de gule skiltene. På de store stasjonene har togselskapene kundeveiledere på plass for å bistå de reisende, fortsetter Hansen. 

Videre loves det at «Bane Nor samarbeider med Statens vegvesen, Ruter og togselskapene for å informere og finne de beste løsningene for de reisende mens sommerarbeidene pågår».

Stenger T-banestasjon

Fra søndag 30. juni blir det også buss for bane på en lengre strekning som berører to av T-banens linjer frem til 18. august grunnet anleggsarbeid Sporveien skal gjennomføre.

Fra 1. juli til 11. august vil i tillegg Stortinget T-banestasjon være stengt for av- og påstigninger.

Mandag 1. juli stenger Statens vegvesen attpåtil Ring 1 i sentrum mellom St. Olavs gate og Oslo Spektrum for de kommende tre årene som følge av at Hammersborgtunnelen skal senkes åtte meter som del av terrorsikring av regjeringskvartalet og at Vaterlandtunnelen skal oppgraderes, noe som også påvirker kollektivtrafikken gjennom ruteomlegging.

Bilistene oppfordres til å bruke kollektivtransport, sykkel og beina til å ta seg frem på.

Powered by Labrador CMS