Linje 37 Helsfyr/Nydalen er en av bussrutene som vil bli påvirket.

Her kommer du ikke frem lørdag ettermiddag

Dersom du skal ferdes med kollektivtransport i sentrum på lørdag, kan det hende du bør velge en alternativ rute.  

Publisert

I år er det 50 år siden den første pridemarkeringen i Oslo fant sted, og i juni måned er hele byen fylt med regnbueflagg.

Jubileumsår

Fra 19. juni til 29. juni arrangeres festivalen Oslo Pride, med et program som omfatter ulike markeringer og arrangementer rundt om i hele byen. I og med at det i år er jubileumsår, har programmet vært ekstra stort.

– Nå skal vi stå sammen og vise hvilket samfunn vi skal ha. I år har vi et flott program som er mer omfattende enn noensinne. Det blir ti fantastiske dager som i sum skal vise at i Norge skal vi ha et samfunn der alle kan være seg selv og elske den en vil, sa leder i Oslo Pride, Dan Bjørke, da programmet ble offentliggjort 18. juni.

Det hele ender med en parade som går gjennom sentrum lørdag 29. juni.

Paraden har avmarsj fra Helga Helgelsens plass på Grønland klokka 12.00 og går via Jernbanetorget, Storgata og Thorvald Meyers gate, før den ender i Pride Park, som i år er i Sofienbergparken.

Et illustrert kart som viser hvor prideparaden vil gå gjennom Oslo sentrum lørdag 29. juni.
Kart som viser hvor prideparaden vil gå gjennom Oslo sentrum lørdag 29. juni.

Synlig og bevæpnet politi

Politiet har tidligere varslet om høy tilstedeværelse av uniformert og sivilt politi under prideparaden og andre markeringer i forbindelse med årets feiring. 

Stabssjef i Oslo politidistriktHarald Nilssen, har også opplyst om at de under pridefeiringen denne uken vil være bevæpnet.

Politiet er ikke kjent med konkrete trusler mot den kommende prideparaden og opplyser at de ser færre trusler og hatefulle ytringer enn ved fjorårets feiring. 

Likevel oppfordrer de folk til å melde fra hvis man ser noe politiet bør få vite om.

Ruters trikker og busser kjører nå rundt med regnbueflagg.

Påvirker kolletivtrafikken

I forbindelse med prideparaden påvirkes en rekke kollektivlinjer for buss og trikk fra cirka klokka 11.00 til 17.00 lørdag ettermiddag. 

Trikkeinjene som påvirkes er 11, 12, 17, 18 og 19. For buss påvirkes linjene 30, 31, 34, 37, 54, 60 og 70. 

I en pressemelding skriver Ruter at det kan være lurt å beregne god tid dersom du skal ferdes kollektivt og opplyser om at T-banen vil gå som normalt.

Ruter opplyser også om at bussene 150, 160 og 250 ikke stopper på Hammersborggata mens paraden pågår.

Powered by Labrador CMS