DEBATT

Slik ser Olav Vs gate ut etter oppussingen.
Slik ser Olav Vs gate ut etter oppussingen.

– Olav Vs gate har blitt død, gold, lite tiltalende, sjarmløs og med små nye trær på stram giv akt

Byrådet ga oss store forventinger om fornyingen av Olav Vs gate. Men var det strengt tatt nødvendig i det hele tatt med denne ombyggingen?

Publisert

Nye trær er plantet i Olav Vs gate. Snart er den kontroversielle miljøgaten ferdigstilt Mange reagerte sterkt da de flotte, friske, miljøskapende og historiebærende «godt voksne» og gamle trærne, plutselig ble fjernet fra hele Olav Vs gate. De eksisterende trærne kunne like gjerne ha blitt inkludert i rehabiliteringen av gata.

Byrådet svarte på folks rasende henvendelser med at området skulle bli SÅ flott, tiltalende, attraktivt og gi stor tilgjengelighet for folk flest. Samt at det skulle bli plantes nye trær som ville erstatte de gamle.

Byrådet ga oss store forventinger. Men var det strengt tatt nødvendig i det hele tatt med denne ombyggingen?

Se hvordan området er blitt. Forskjønner dette byen?

Er dette blitt en forbedring fra den tidligere utgaven av Olav Vs gate?
Er dette blitt en forbedring fra den tidligere utgaven av Olav Vs gate?

Det vil ta generasjoner

Området fremstår nå som et dødt, goldt, lite tiltalende og inspirerende, sjarmløst og folketomt (riktignok i korona-tid) og med nyplantete trær på stram giv akt.

Friske gamle trær ble plutselig fjernet. Hvordan kan disse små og nye trærne erstatte gamle, miljøskapende, beskyttende, historierike og maleriske trær i et godt etablert miljø? Det vil ta generasjoner før de vokser seg like store og kan måle seg med trærne som sto der som levende bevis på et langt liv og var til glede for folk og by.

Trærne i Olav Vs gate før felling.
Trærne i Olav Vs gate før felling.

Foran på plassen står det en infotavle med en konkluderende tekst som sier hvor mye bedre det er blitt med hensyn til lyd og støy. Har det vært store støyproblemer her, annet enn lyden av et fargerikt og aktivt folkeliv?

Powered by Labrador CMS