Arbeidet med å felle trærne i Olav Vs gate er i full gang. Mange stopper opp og rister på hodet. Foto: VårtOslo

Folk er opprørte over trærne som blir felt i Olav Vs gate: – Vandalisme, sier en person

«Trærne står bare i veien for skrivebordsarbeiderne - som ikke ser annet enn plantegningene sine!».

Publisert

VårtOslo har fått en rekke reaksjoner på at trærne i Olav Vs gate, fra Saga kino ned til Rådhuskaia, er blitt felt. Til sammen 14 trær ble kappet ned av bymiljøetaten.

En person sier: «Trærne i Olav Vs gate fjernes akkurat nå. Tragedie».

En annen sier: «Alle trærne i Olav 5.s gate er hugget. Hvem er ansvarlig? Dette er en tragedie! Det er virkelig til å gråte over! Dere må ta bildet av vandalismen».

Trærne i Olav Vs gate før felling. Foto: VårtOslo

En tredje personer sier: «flere av våre gamle og vakre bytrær forsvinner fra bybildet. Ikke bare ett sted, men flere steder samtidig i byen! Ett og ett tre blir hugget ned, ikke er de syke eller råtne, heller!! De står bare i veien for skrivebordsarbeiderne - som ikke ser annet enn plantegningene sine!».

Bare stammer, kvister og blader igjen av ærverdige trærne i Olav Vs gate. Foto: VårtOslo

Opprustning av gaten

VårtOslo ber om en forklaring hos bymiljøetaten. Inforådgiver Line Thams Reiersen forklarer at nedhuggingen av trærne er del av en større opprustning av gaten.

Kommunen lager gågate i øvre del av Olav Vs gate, ved Saga kino. I den nedre delen av gata, ned mot Rådhuskaia, skal det bli bredere fortau på begge sider og gatevarme i bakken. I tillegg skal taxiholdeplassen utenfor saga kino flyttes lenger ned og blir Oslos første ladeplass for eltaxier.

– Sannsynligvis ville ikke trærne tålt anleggsperioden. Det ligger også i reguleringsplanen at det skal plantes en trerekke på østsida av gata, sier Thams Reiersen.

Treet har påmontert en wire, sånn at det faller i riktig retning. Foto: VårtOslo

Nye trær i 2020

Etter planen skal nye trær i den øvre delen av gaten plantes våren 2020. I den nedre delen skal de plantes på høsten til neste år. Til sammen tolv rødlønner skal plantes igjen.

Bare en stubbe igjen av dette treet i Olav Vs gate. Foto: VårtOslo

– Vi håper at folk blir fornøyde med hvordan det blir. Gaten trenger en opprustning. Og nå blir det mer plass til at folk kan ferdes i gaten. Olav Vs gate skal bli en vakker og grønn gate med brede fortau og utsikt til fjorden, sier Thams Reiersen.

Powered by Labrador CMS