Det ble en helsvart lørdag for Tobias Skuterud og de andre Grüner-spillerne på Lørenskog lørdag.

Grüner-kollaps mot Lørenskog gjør at fortsatt elitespill henger i en tynn tråd. - Vi må ikke gi opp, sier Calle Spaberg Olsen

I kvalifiseringskamp for å unngå nedrykk fra Fjordkraftligaen dummet Grüner seg ut mot Lørenskog. — I dag fungerer vi ikke som lag i det hele tatt, sier Grüner-spiller Calle Spaberg Olsen.

Etter å ha slått Comet borte i Halden torsdag, ble bortemøtet mot Lørenskog lørdag ble et havari for gutta fra Dælenenga.

— Vi spiller en forferdelig dårlig kamp, og slipper oss ned på et nivå som er alt for lavt, sier Grüners tomålsscorer, Calle Spaberg Olsen, til VårtOslo.

— Virker som gutta ikke er interessert

Det som skulle vært en kamp mellom to lag fra forskjellige divisjoner, med fordel Grüner, ble en kamp hvor det så ut som Lørenskog var laget fra øverste nivå.

Grüner-spillerne så ut som de var alt annet enn interessert i å kjempe for å overleve i Fjordkraftligaen.

— Du vinner ikke en kamp når det du viser ute på isen er mye dårligere enn hva det motstanderen viser, mener Spaberg Olsen.

Calle Spaberg Olsen var Grüners klart beste spiller lørdag med to scoringer.

Spaberg Olsen mener den viktigste årsaken til det skuffende tapet var hvordan Grüner-spillerne ikke fungerte som et lag.

— I dag fungerer vi dårlig som et lag. Det virker som ikke alle gutta er interessert i å dra i samme retning. Da blir det vanskelig å spille god hockey, mener den tidligere Vålerenga-løperen.

— Må glemme dette så fort som mulig

Det skuffende resultatet ble likevel litt enklere å svelge da Comet slo Ringerike på straffer hjemme i Halden i lørdagens andre nedrykkskamp.

Det gjør nå at det er svært tett de fire lagene i mellom.

— Vi må bare glemme denne kampen så fort så mulig, og å må vi ikke gi opp håpet om å overleve i toppen, slår Spaberg Olsen fast.

— Nå blir det viktig at vi får spillet vårt til å sitte de tre siste kampene av serien, legger han til.

Første mulighet til å få en opptur fra lørdagens skuffende forestilling blir hjemme i Grüner ishall mot Ringerike på torsdag.

Lørenskog startet best

Etter det, som ifølge Grüner-trener Morten Elverud, var lagets dårligste kamp for sesongen på torsdag, var det mange Grüner-fans som håpet å se en bedre oppvisning lørdag.

Fra start var det likevel hjemmelaget som tok føringen i kampen.

Det skulle ta hele ti minutter av den første perioden før Grüner satte et visst press på motstanderen fra 1. divisjon.

Karl Olovsson er nær ved å overliste Lørenskog-keeper Theo Roosenboom De Vries.

Målene og de helt klare sjansene skulle la vente på seg, og da Lørenskog ikke klarte å benytte seg av kampens første overtallsmulighet, skulle Grüner rask straffe hjemmelaget gjennom kampens første scoring fra Tobias Skuterud.

Skuteruds mål ble periodens eneste, og Grüner kunne dermed ta pause med en noe ufortjent ledelse.

Roter bort ledelsen

Etter en skuffende førsteperiode, var det et langt mer aggressivt Grüner-lag som kom på isen til den andre perioden.

Lørenskog-spillerne kunne til slutt juble for en fortjent hjemmeseier.

Gutta i kremhvitt skapte flere gode sjanser, men det skulle ta to minutter før de kunne øke ledelsen til 2-0 ved Calle Spaberg Olsen.

Der og da virka det som om gutta fra Fjordkraftligaen hadde full kontroll. Men så skulle det sprekke i løpet av noen hektiske sekunder etter vel 12 minutters spill.

Først smalt Markus Ekberg inn reduseringen til 1-2, og så kunne Jonas Grønstad utlikne sekunder senere.

De sekundene skulle gutta fra Dælenenga gjerne vært foruten, og måtte som et resultat gå av isen til siste pause med en god ledelse som forsvant.

Lørenskog sikret inn

Var avslutningen på den andre perioden en skuffelse for Morten Elveruds gutter, ble starten på den siste perioden et lite mareritt.

I løpet av de første tre minuttene kunne hjemelagets David Andreas Aas-Larsen og Jonas Grønstad, godt hjulpet av svakt keeperspill fra Linden Marshall, sende hjemmelaget opp i en tomåls-ledelse.

Med to minutter igjen å spille, våknet gjestene noe og kunne redusere til 3-4 ved hjelp av Calle Spaberg Olsens andre scoring for ettermiddagen.

Det målet ga et lite håp om spilleforlengelse, og da tar Grüner ut keeper med en gang for å få en spiller mer på isen.

Men det vil seg ikke for Grüner i dag. Lørenskog tok til skutt en svært viktig og fortjent seier i nedrykkskvalifiseringen.

Lørenskog - Grüner = 4 - 3 (0-1,2-1,2-1)

Lørenskog ishall

607 tilskuere

Hoveddommere: Stian Bruaset / Anders Myhra Nordin

1.per: 0-1 (16.52) Tobias Skuterud (Leo Halmrast)

2.per: 0-2 (29.20) Calle Spaberg Olsen 1-2 (32.07) Marcus Ekberg (Espen Kleppe Hermanrud) 2-2 (32.45) Jonas Grønstad (Marcus Ekberg / Vetle Indrelid)

3.per: 3-2 (40.45) Danel Andreas Aas-Larsen 4-2 (43.19) Grønstad (Ekberg) 4-3 (58.10) Spaberg Olsen (Alexander Andersson)

Utvisninger: Lørenskog 3x2min, Grüner 2x2min