Fra klubbrenn og premieutdeling i Årvoll Freeski i Grefsenkleiva.

– Alpinanlegget i Grefsenkleiva risikerer å bli lagt ned. Nå går vi i fakkeltog

– For en by som Oslo er det en fallitterklæring at man ikke kan ivareta et lite alpinanlegg med så stor betydning for så mange barn og unge.

Publisert

Grefsenkleiva er en slalåmbakke på østsiden av Grefsenåsen. Bakken ble anlagt så langt tilbake som i 1930-årene og senere utvidet til to traséer, med lysanlegg og skitrekk. Grefsenkleiva er en del av Oslo Skisenter.

For kort tid siden var det store planer om utvidelse og oppgradering av Grefsenkleiva og Oslo Skisenter. Men manglende politisk støtte i bystyret fører til at man risikerer at Grefsenkleiva kan forsvinne. Nå tar nærmiljøet grep for å synliggjøre verdien av alpinbakken.

Fra klubbrenn i Årvoll Freeski i Grefsenkleiva.
I Grefsenkleiva får barn og unge utfordret seg selv.

– Skorter på politisk vilje

Det er ikke bare anlegget som kan forsvinne, men også viktige deler av lokale idrettslag, som Årvoll Freeski. På søndag tar klubben initiativ til et fakkeltog fra Badedammen på Tonsenhagen for å rette søkelyset på hvor viktig anlegget er for barn og unge i nærmiljøet.

– Det populære nærtilbudet har de senere årene hatt utfordringer da det har vært liten politisk vilje til å oppgradere anlegget. Oslo trenger mange flere arenaer hvor unge kan samles i fritiden, og da bør man ta vare på de tilbudene som fungerer, som Grefsenkleiva, sier Camilla Heimdal, styreleder Årvoll Freeski.

Camilla Heimdal er svært frustrert over manglende støtte til å holde Grefsenkleiva, som går fra Grefsenåsen og ned til Årvoll, åpen.

– Betyr mye

– For mange barn og unge har bakken betydd mye. Her har ungdom foretrukket sunn utendørsaktivitet i stedet for kjøpesentre. Her har de aller ivrigste lagt grunnlaget for å nå Norges-, Europa- og verdenstoppen i sin idrett, enten det er snakk om alpint eller freeski, forteller Heimdal.

Fra klubbrenn i Årvoll Freeski i Grefsenkleiva.

For mange har Grefsenkollen vært et kortreist tilbud for skiglede.

– For en by som Oslo er det en fallitterklæring at man ikke kan ivareta et lite alpinanlegg med så stor betydning for så mange barn og unge. Oslo ønsker å være en inkluderende by, og da er det også tragisk at man ikke prioriterer en fritidsaktivitet som ikke medfører kjøring på tvers av byen - og dermed også legger barrierer for deltakelse hos enkelte grupper.

Powered by Labrador CMS