Løkka-bryterne Ida Johansson Mykle, Iben Tippie Tijmons Lekhal, Emilie Mari Fjelldal og Elina Beslanovna Dzjambekova.
Løkka-bryterne Ida Johansson Mykle, Iben Tippie Tijmons Lekhal, Emilie Mari Fjelldal og Elina Beslanovna Dzjambekova gjorde seg godt bemerket under helgens Norgesmesterskap i bryting.

Løkka-klubbens satsing på unge brytejenter ga syv medaljer i helgens NM. Ida (16) ble Norgesmester

For vel et år siden startet Sportsklubben 09 bryting en offensiv for å satse på unge kvinnelige brytetalenter. I helgen ga det syv medaljer i norgesmesterskapet for juniorer.

Publisert

I helgen møttes den kommende generasjonen med brytetalenter til NM for junior og ungdom i Narvik. Både i gutte- og jenteklassen gjorde legendariske Sportsklubben 09 bryting seg godt bemerket, og spesielt for klubbens fremadstormende jenter ble mesterskapet en stor suksess.

Da Løkka-bryterne kunne reise hjem fra det kalde nord, returnerte jentene i klubben med ett gull, tre sølv og tre bronsemedaljer.

— Dette er utrolig tøffe jenter som alle har talent innen brytesporten. De møter på trening og leverer gode økter hver gang. Det får de betalt for nå, sier leder i Sportsklubben 09 bryting, Håvard Solli Bergheim, til VårtOslo.

          Bursdagsbarnet Ida (16) norgesmester

Løkka-klubbens jenter tok godt for seg i både ungdoms- og juniordelen av mesterskapet. Aller størst var prestasjonen til ungjenta Ida Johansson Mykle. På 16-årsdagen tok hun nemlig hjem gullet i juniorenes 57-kilosklasse.

— En finere bursdagspresang er det vanskelig for en lovende bryter å tenke seg, mener Solli Bergheim.

Han er svært stolt av satsingen den tradisjonsrike klubben har gjort med å utvikle jentebryting.

— Vi har miljø her som jeg tror bidrar godt til de fine resultatene vi ser denne helgen, mener brytelederen.

Heller ikke gutta i klubben gjorde seg bort under helgens norgesmesterskap. De fikk med seg to sølv og to bronse hjem fra brytemattene i Narvik.

Powered by Labrador CMS