Tobias Lindström og Vålerenga ble for sterke for Frisk i den fjerde kvartfinalen torsdag kveld. Dermed er østkantgutta klare for semifinalen i hockeysluttspillet.

Vålerenga cruiset til semifinale. Grüner tok første stikk i kampen for å overleve

Med fire seire på rad over Frisk skaffet Vålerenga seg semifinaleplass i årets hockeysluttspill torsdag kveld. — Vi kan slå ut Storhamar i semi'n, sier Fredrik Andersson.

Etter tre solide seire i kvartfinale hadde Vålerenga matchpuck borte mot Frisk i Asker torsdag kveld. Det gikk som i de tidligere kampene, og østkantgutta kan dermed belage seg på semifinalespill.

— Det var veldig godt å ta seg videre til semifinalene, sier Vålerenga-trener Fredrik Andersson.

Storhamar venter i semifinalen

Det mange trodde skulle bli en jevn og tett kvartfinaleserie ble noe helt annet. Fra første dropp på Jordal forrige fredag har det ikke vært noen tvil om hvilket av lagene som har vært det klart beste. Vålerenga-spillerne har til tider rett og slett kjørt over de oransje, mens torsdagens batalje ble ganske mye jevnere.

Mika Partanen ble mannen som avgjorde den fjerde kvartfinalen med to scoringer.

— Vi kan ikke skylde på andre enn oss selv. Vålerenga var det beste laget i disse kampene, sier Frisk-trener Vidar Wold til TV2.

Nå venter Storhamar for Vålerenga i semifinalene, som starter neste helg, etter at seriemester Stavanger valgte Sparta.

— Det er vel som forventet at Stavanger velger som de gjør. Oppgjørene mot Storhamar er alltid tette og jevne, men jeg tror vi har en god mulighet til å komme oss til finalen, sier Andersson.

Vålerenga-dominans i to perioder

Fra start var det klart at det var østkantgutta som nok en gang var det beste laget fra start i den særs viktige kampen for askerbøringene. Målene skulle likevel la vente på seg, men etter champagnehockey fra iskrigerne etter vel tretten minutter, kan måltyven Mika Partanen åpne torsdagens målshow med det som ble periodens eneste mål.

Den andre perioden startet noe jevnere enn hva den første hadde vært, og det var hjemmelaget som skulle åpne scoringene da Thomas Valkvæ Olsen kunne utligne for laget fra Viken.

Det ble det eneste hjemmelaget hadde å by på. Resten av perioden så Vålerenga gire opp, og gutta i kongeblått kunne dermed score tre ganger ved Jørgen Karterud med et kunstmål, Thomas Olsen og Andreas Martinsen. Frisk fikk et trøstemål ved Fredrik Bjørndal.

Jørgen Karterud scoret torsdagskveldens flotteste mål. Her er han farlig frampå i søndagens møte med Frisk.

Med en viss sjanse for å komme tilbake i kampen, og dermed kvartfinaleserien igjen, var det skuffende hvor lite hjemmelaget skulle skape i den siste perioden. Heller ikke motstanderen fra Sotahjørnet oppviste alt for mye initiativ de siste tjue minuttene.

Syv minutter før slutt skulle så Thomas Valkvæ Olsen, med sitt andre mål for kvelden, skape ny spenning i kampen ut av intet. Og som om det ikke skulle være nok, utlikner samme mann i overtallsspill to minutter senere.

Med to minutter igjen kan så Vålerenga-spillerne puste lettet ut når Mika Partanen alene med keeper feier inn sitt andre mål for dagen. Rett før slutt setter også Thomas Olsen pucken i åpent mål, slik at resultatet til slutt blir 6-4.

Grüner tok første stikk

I grensebyen Halden gikk en annen viktig kamp av stabelen tordag kveld. Der skulle Grüner ut i første kvalifiseringskamp for å overleve i Fjordkraftligaen også neste sesong.

Den kampen ble en opptur for gutta fra Dælenenga, som viste at det er forskjell på nivået mellom norsk hockeys to øverste divisjoner. Til slutt kunne Løkka-gutta returnere fra Østfold med en 6-2-seier over Comet.

Grüner-spillerne kunne juble for seier i årets første kamp for å overleve i Fjordkraftligaen.

Seieren var derimot alt som gledet hovedtrener Morten Elverud.

— Det var viktig å vinne i dag for å få litt lave skuldre, men prestasjonen ute på isen er en av de absolutt dårligste vi har gjort denne sesongen, sier han til VårtOslo.

Derfor forventer han mye mer av gutta sine i neste kamp borte mot Lørenskog på lørdag.

— Vi må opp enormt mange hakk før lørdagens kamp, sier Elverud.

Grüners scoringer kom ved Leo Halmrast (2), Jussi Tammela, Karl Olovsson, Kevin Berg og Julius Kvandal.