Marius Borg Høiby avbildet ved en tidligere anledning.

Marius Borg Høiby har reist til Italia – avviser bryllupsrykter

Marius Borg Høiby (27) reiste onsdag til Italia. Tirsdag ble han avhørt av politiet, men det er ikke klart når et nytt avhør skal finne sted.

Publisert

Marius Borg Høiby landet på Pisa internasjonale lufthavn like før klokken 18.30 onsdag kveld. VGs reporter på flyplassen fikk nei på spørsmål om å få stille noen spørsmål.

Hans forsvarer Øyvind Bratlien skriver følgende i en tekstmelding til avisen:

– Han reiste etter råd fra meg, skriver Bratlien.

Ifølge flere medier skal investoren Øystein Stray Spetalens sønn, Kristian Spetalen, gifte seg med Karianne Vilde Spetalen i Toscana denne helgen. Bratlien avviser overfor både VG og Nettavisen at Borg Høiby skal dit.

– Han skal ikke i bryllup. Han har behov for ro, opplyser Bratlien.

Kronprinsesse Mette-Marits eldste sønn er siktet for vold, skadeverk og trusler etter en hendelse på Frogner 4. august. 

Første avhør

Tirsdag kveld var han i sitt første avhør med politiet, men han tok ikke stilling til siktelsen, ifølge Bratlien.

– Han har ikke tatt stilling til noe ennå, sa advokaten på spørsmål fra Dagbladet om Høiby har tatt stilling til siktelsen om trusler.

Bratlien sa onsdag at det ikke er tatt stilling når neste avhør av Høiby skal skje.

Høiby har i en uttalelse til pressen innrømmet at han utøvde vold i kokainrus den aktuelle kvelden i begynnelsen av august.

Da innrømmelsen kom, var Høiby siktet for kroppskrenkelse og skadeverk. Siktelsen ble i forrige uke utvidet til også å gjelde trusler.

Ikke tatt ut siktelse

Politiet har også opprettet etterforskning av to forhold om mulig mishandling i nære relasjoner mot to ekskjærester av Høiby, Nora Haukland og Juliane Snekkestad

Det er ikke tatt ut noen siktelse i disse sakene.

Snekkestad var onsdag i sitt fjerde og hittil siste avhør med politiet.

– Det er en lettelse å ha blitt ferdig med dette. Nå ser vi for oss at politiet vil etterforske dette på vanlig måte og ta de skritt som er nødvendige. Hun har tillit til at politiet vil gjøre det, sa bistandsadvokat Petter Grødem til NTB.

Snekkestad ble innkalt av politiet og gitt status som fornærmet etter at hun i kjølvannet av at Høiby ble siktet for vold mot en kvinne på Frogner, anklaget ham for vold mens de to var i et forhold. De to var i et forhold fra 2018 til 2022.

Samarbeider

Mens Oslo politidistrikt etterforsker hendelsen på Frogner natt til 4. august, er det Sør-Øst politidistrikt som undersøker hva som skjedde i Høibys forhold med Snekkestad ettersom de to i sin tid var samboere i Vestfold.

Oslo-politiet tar også hånd om undersøkelsene om mishandling i nære relasjoner mot ekskjæresten Nora Haukland. Ifølge Grødem samarbeider de to politidistriktene om etterforskningen av de forskjellige sakene.

Høiby ble, ifølge Oslo-politiet, også anmeldt for brukstyveri av scooter få dager etter voldshendelsen i Frogner-leiligheten. 

Powered by Labrador CMS