Nora Haukland avbildet ved en tidligere anledning.

– Stor lettelse å kunne være åpen om hendelsene under samlivet med Høiby

Marius Borg Høibys ekskjæreste, Nora Haukland, har vært inne til et seks timer langt avhør hos politiet.

Publisert

Kronprinsesse Mette-Marits eldste sønn fra et tidligere forhold, Marius Borg Høiby (27), ble pågrepet av politiet etter en voldshendelse i en Frogner-leilighet natten i forveien søndag den 4. august.

Siden har to av Høibys tidligere kjærester, Juliane Snekkestad (29) og Nora Haukland (27), fått status som fornærmet av politiet og blitt kalt inn til avhør. Politiet bekrefter at de etterforsker Høiby i to ulike saker der hans to sistnevnte ekskjærester er fornærmet.

Bistandsadvokat for Nora Haukland, John Christian Elden, opplyser onsdag ettermiddag at hans klient har vært inne til avhør hos politiet, og at avhøret varte i seks timer.

Materiale overlevert

– Hun har forklart seg om sine opplevelser med fysisk og psykisk vold fra Marius Borg Høiby fra den tiden de var sammen. Haukland har også overlevert materiale hun har vært i besittelse av som supplerer hennes forklaring, sier Elden i en pressemelding.

Videre heter det at Haukland har forklart seg om hendelser som har funnet sted både i det offentlige rom og i deres felles hjem, og at det ved enkelte hendelser også skal ha vært tredjeparter til stede. Den tiden de var et par, bodde Haukland og Høiby blant annet sammen i en leilighet på Frogner.

«Haukland delte først deler av sin historie på sine kanaler i sosiale medier. Dette har vært naturlig for henne på lik linje med at hun deler alle andre sider av sitt liv med sine følgere. Hun innser allikevel at hun burde ha avgitt sin forklaring til politiet før hun delte dette i sosiale medier», opplyses det i pressemeldingen, som fortsetter:

«Hun ønsker ikke å på nåværende tidspunkt å si noe mer i offentligheten om de forholdene hun i dag har forklart seg om til politiet av hensyn til etterforskningen».

– Har ikke anmeldt

Hvorvidt det er behov for ytterligere avhør av Haukland er ikke avklart, ifølge bistandsadvokaten.

– Det er viktig for Haukland at politiet får ro til å gjennomføre sin etterforskning, og at det er politiet som avgjøre hva som eventuelt skal skje videre i saken. Haukland selv har ikke anmeldt noe forhold til politiet, men hun er innforstått med at det er naturlig at politiet gjennomfører en etterforskning av Marius Borg Høiby, opplyser Elden.

«Haukland selv er først og fremst opptatt av at ingen andre skal måtte oppleve det samme som henne, og at Borg Høiby ivaretas på best mulig måte slik at han får den hjelpen han sårt trenger», heter det videre i pressemeldingen.

– Det har vært en stor følelsesmessig belastning for Haukland å forklare seg om svært personlige forhold, men hun opplever det samtidig som en stor lettelse å endelig å kunne være åpen om hendelsene under samlivet med Borg Høiby, avslutter advokat Elden.

Innrømmet vold og rus etter Frogner-hendelse 

Høiby kom forrige onsdag selv med en uttalelse der han innrømmer vold og kokainbruk i kjølvannet av voldshendelsen i Frogner-leiligheten tidligere i august der han er siktet for kroppskrenkelse mot sin daværende kjæreste samt skadeverk.

«Forrige helg skjedde noe som aldri skulle ha skjedd. Jeg utøvde kroppskrenkelser og ødela gjenstander i en leilighet i alkohol- og kokainrus etter en krangel», skrev Høiby i uttalelsen til flere medier via sin forsvarer, advokat Øyvind Bratlien.

«Jeg har flere psykiske lidelser som gjør at jeg gjennom hele oppveksten og det voksne liv, har hatt, og har utfordringer. Jeg har over lengre tid slitt med rusbruk», het det videre i uttalelsen fra Høiby. 

Avhør denne uken

Høiby skal avhøres av politiet denne uken.

Hans forsvarer er gjort kjent med anklagene fra Haukland, men har ingen kommentarer om dem, ifølge NTB.

– Som forsvarer for Marius er det ikke mulig eller riktig av meg å kommentere enhver ny påstand eller opplysning i mediene. Vi kommer tidligst til å kommentere noe mer når politiet tar nye formelle skritt i saken, skriver Bratlien i en SMS.

Powered by Labrador CMS