Politiet: Siktelsen mot Høiby kan bli utvidet

Siktelsen mot Marius Borg Høiby vurderes fortløpende og kan bli utvidet i forbindelse med avhør, sier politiet. Han er siktet for kroppskrenkelse og skadeverk.

Publisert

Det skriver politiadvokat Henriette Taxt Røstadli i en oppdatering fredag.

– Per i dag er Høiby siktet for kroppskrenkelse og skadeverk. Siktelsen mot Høiby vurderes fortløpende og kan bli utvidet i forbindelse med avhør, skriver Taxt Røstadli.

Hun opplyser videre at Oslo politidistrikt fortsatt etterforsker saken videre med høy prioritet.

Søker kontakt med annen ekskjæreste

Politiet bekrefter også at de på bakgrunn av hennes uttalelser om Høiby, har opprettet dialog med hans ekskjæreste Nora Haukland om å gjennomføre et avhør.

De skriver videre at de også har forsøkt å komme i kontakt med Juliane Snekkestad vedrørende hennes uttalelser i sosiale medier. Snekkestad er en annen av Høibys tidligere kjærester, som har kommet med anklager mot ham i sosiale medier.

Snekkestad bekrefter i en tekstmelding til Nettavisen at hun har engasjert advokat. Det er advokat Petter Grødem som representerer henne.

Avhør neste uke

Borg Høiby skal avhøres neste uke. Politiadvokaten skriver at tid og sted ikke vil bli offentliggjort, etter ønske fra forsvarer.

Videre skriver Røstadli at lydopptak som ble publisert i VG torsdag, blir et naturlig tema i avhør. Opptakene viser angivelig to telefonsamtaler mellom Høiby og fornærmede i etterkant av hendelsen han er siktet for.

Kom med uttalelse

Etter råd fra sin forsvarer har den siktede 27-åringen så langt ikke forklart seg for politiet.

Han kom imidlertid med en lengre uttalelse tidligere denne uken, der han beklaget det som har skjedd.

– Forrige helg skjedde noe som aldri skulle ha skjedd. Jeg utøvde kroppskrenkelser og ødela gjenstander i en leilighet i alkohol- og kokainrus etter en krangel. Jeg har flere psykiske lidelser som gjør at jeg gjennom hele oppveksten og det voksne liv, har hatt, og har utfordringer. Jeg har over lengre tid slitt med rusbruk, noe jeg har vært i behandling for tidligere. Denne behandlingen skal jeg nå gjenoppta og ta på største alvor, skrev Høiby.

Han skrev videre at rusbruken og diagnosene ikke unnskylder det som skjedde, og at han ønsker å stå til ansvar for det han har gjort og forklare seg sannferdig til politiet.

Powered by Labrador CMS