Marius Borg Høiby har kommet med en uttalelse etter voldssiktelsen.

Høiby innrømmer vold og kokainbruk: – Rusbruken og mine diagnoser unnskylder ikke det som skjedde i leiligheten på Frogner 

Marius Borg Høiby innrømmer bruk av vold og rus i en uttalelse. Han beklager også til voldsofferet.

Publisert

«Forrige helg skjedde noe som aldri skulle ha skjedd. Jeg utøvde kroppskrenkelser og ødela gjenstander i en leilighet i alkohol- og kokainrus etter en krangel», skriver Marius Borg Høiby i en uttalelse til flere medier via sin forsvarer, advokat Øyvind Bratlien.

NRK omtalte Høibys uttalelser først.

Slitt med rusbruk over tid

«Jeg har flere psykiske lidelser som gjør at jeg gjennom hele oppveksten og det voksne liv, har hatt, og har utfordringer. Jeg har over lengre tid slitt med rusbruk», heter det i uttalelsen fra Høiby.

Han skriver videre at han tidligere har vært til behandling for rusbruken.

«Denne behandlingen skal jeg nå gjenoppta og ta på største alvor», heter det videre i uttalelsen som fortsetter: 

«Rusbruken og mine diagnoser unnskylder ikke det som skjedde i leiligheten på Frogner natt til søndag forrige helg. Jeg ønsker å stå til ansvar for det jeg har gjort og vil forklare meg sannferdig til politiet».

Høiby er siktet for vold og skadeverk etter en hendelse på Frogner i starten av august. Han er sønn av kronprinsesse Mette-Marit og stesønn av kronprins Haakon, og derfor har mediene navngitt ham i omtalen av denne saken.

Unnskylder til kjæresten

Høiby er opptatt av å unnskylde til fornærmede, som han omtaler som «kjæresten min».

«Hun fortjente verken det som skjedde den kvelden, eller den ekstreme pågangen fra både norsk og utenlandsk presse i ettertid. Å bli forfulgt av fotografer og journalister i en tid som dette vet jeg at har vært tøft å stå i».

Videre beklager han også til familien sin og sier at han tar fullt ansvar for sine handlinger.

Overfor TV 2 bekrefter Høibys forsvarer at Høibys uttalelse er en erkjennelse av straffskyld.

NTB har vært i kontakt med Slottet, som ikke vil gi noen kommentar til Høibys uttalelse.

Slottet har ikke gitt råd til Høiby

Tidligere onsdag avviste Slottet at de har gitt råd til Høiby i saken der han er siktet for kroppskrenkelse og skadeverk. Det skriver TV 2, som har stilt Slottet en rekke spørsmål og fått svar på et fåtall av dem.

– Det kongelige hoff har ikke rådgitt Marius Borg Høiby på noen måte i saken, skriver Slottets kommunikasjonssjef Guri Ofstad Varpe i en e-post til mediehuset.

Videre skriver hun at det dreier seg om en politisak, og at Slottet igjen henviser til Høibys advokat for spørsmål om saken.

– Det kongelige hoff bistår kongehusets medlemmer i deres gjerning – både offisielt og privat – med praktisk bistand og rådgivning, skriver Varpe.

Høiby er ikke en del av kongehuset, men likevel medlem av kongefamilien i kraft av å være kronprinsesse Mette-Marits sønn.

Powered by Labrador CMS