Marius Borg Høiby er siktet etter voldshendelsen på Frogner forrige søndag.

Marius Borg Høiby ble pågrepet etter avtale med politiet – har ikke ønsket å forklare seg

– Politiet har ikke opplysninger om at kvinnen har blitt påført alvorlige skader, sier politiets påtaleleder.

Publisert

Det var søndag 4. august klokken 12.30 politiet rykket ut etter melding om voldshendelse i en leilighet på Frogner i løpet av natten i forveien. 

– Basert på opplysninger fra fornærmede og undersøkelser gjort på stedet, ble det besluttet å anmelde Høiby. Det ble deretter besluttet å pågripe ham for kroppskrenkelse, innleder påtaleleder Henriette Taxt Røstadli i Oslo politidistrikt Oslo-politiets varslede oppdatering om saken tirsdag formiddag.

Marius Borg Høiby er kronprinsesse Mette-Marits eldste sønn fra et tidligere forhold.

– Politiet lokaliserte at Høiby befant seg på bopel på Skaugum i Asker, og han ble pågrepet av politiet ved Jansløkka skole, søndag 4. august, klokken 16.10. Han møtte der etter avtale med politiet, som hadde kontaktet ham per telefon kort tid i forveien. Pågripelsen foregikk rolig, opplyser påtalelederen.

Høiby ble løslatt fra arrest mandag 5. august klokken 15.39.

– Høiby har en relasjon til kvinnen som ble utsatt for kroppskrenkelsen. Politiet har ikke opplysninger om at kvinnen har blitt påført alvorlige skader, men det vil være en del av etterforskningen å kartlegge det nærmere skadeomfang hos fornærmede, heter det videre fra Oslo-politiet, som påpeker at siktelsen siden ble utvidet til å gjelde skadeverk i leiligheten.

– Høiby har ikke ønsket å forklare seg per nå, men politiet er i dialog med forsvarer om mulig avhør, sier Taxt Røstadli.

– Politiet vil også foreta oppfølgingsavhør av fornærmede. For øvrig innhenter vi vitneopplysninger og annen dokumentasjon i saken, avslutter påtalelederen. 

– Vi respekterer siktedes rett til ikke å forklare seg, men vi ønsker en forklaring, sier hun.

Saken etterforskes ved Enhet sentrum i Oslo politidistrikt.

Fornærmedes bistandsadvokat, Mette Yvonne Larsen, opplyste fredag 9. august at hennes klient ber om ro i saken. Den fornærmede kvinnen ønsker også å unngå spekulasjoner.

– Av hensyn til etterforskningen kan hun ikke utdype annen informasjon om fysiske skader enn at hun er sykmeldt og både har og har hatt legetilsyn, skrev Larsen i en SMS til NTB.

Også Høibys advokat Øyvind Bratlien, har tidligere bedt mediene respektere klientens behov for privatliv og ro.

Saken oppdateres.

Powered by Labrador CMS