Oslo 20220616. Marit Tjessem, kronprinsesse Mette-Marit og Marius Borg Høiby under middagen til regjeringens festarrangement i forbindelse med prinsesse Ingrid Alexandras myndighetsdag holdes på Deichman Bjørvika, Oslos hovedbibliotek.Prinsessen Ingrid Alexandra fylte 18 år 21. januar 2022. Markeringene av myndighetsdagen ble utsatt til juni på grunn av smittesituasjonen og koronarestriksjonene. POOLFoto: Lise Åserud / NTB
Marius Borg Høiby sammen med mor, kronpinsesse Mette-Marit, under feiring av prinsesse Ingrid Alexandras myndighetsdag i Deichman Bjørvika i 2022.

Mette-Marits sønn Marius Borg Høiby siktet etter voldshendelse på Frogner

Søndag formiddag rykket politiet ut til en leilighet på Frogner der det iløpet av natten skal ha skjedd en voldshendelse. Kort tid etter skal kronprinsesse Mette-Marits sønn, Marius Borg Høiby, ha blitt pågrepet.

Publisert

Ifølge Se og Hør, som omtalte saken først, skal Marius Borg Høiby ha blitt holdt på glattcelle i over ett døgn etter pågripelsen søndag.

Overfor VG bekrefter advokat Øyvind Bratlien at han er engasjert som forsvarer for Høiby.

- Har ikke forklart seg

Kronprinsessens sønn skal være siktet etter en voldshendelse som angivelig skjedde i en Frogner-leilighet iløpet av natt til søndag. 

Ifølge advokat Bratlien lyder siktelsen mot Marius Borg Høiby på kroppskrenkelse.

- Dette er etter loven den minst alvorlige form for vold. Hverken min klient eller jeg er blitt gjort kjent med hele innholdet i saken, og han har heller ikke forklart seg ennå, etter råd fra meg, sier forsvareren til VG.

- Det er viktig at prosessen får gå sin gang på riktig måte, og at media respekterer min klients behov for privatliv og ro. Politiet må få gjøre jobben uten at mediene avgjør faktum og skyld. Det er eventuelt rettens oppgave om saken ender der, sier Bratlien.

Bekrefter pågripelse på Frogner

Ifølge Se og Hør skal en kvinne i 20-årene ha blitt innlagt på sykehus etter voldshendelsen.

I Oslo-politiets offentlige logg, som deles med pressen, står det ingenting om en utrykning til en voldshendelse på Frogner iløpet av helgen. 

Men ifølge Nettavisen bekrefter politiet nå en utrykning til en adresse på Frogner søndag formiddag.

- En person ble pågrepet og siktet for kroppskrenkelse og senere dimittert fra arresten, skriver pressesjef Unni Grøndal i Oslo politidistrikt til avisen.

Kronprinsesse Mette-Marit skulle ha reist sammen med kronprins Haakon til OL i Paris, men har utsatt turen. 

Det er uvisst om utsettelsen av Paris-turen har sammenheng med voldssiktelsen mot sønnen.

Powered by Labrador CMS