Oslo 20240806. Markus Rooth blir ønsket velkommen hjem til Nordstrand i Oslo etter å ha vunnet OL-gull i tikamp under OL i PAris 2024Foto: Cornelius Poppe / NTB
Mye folk og mange barn møtte opp ved Sæterkrysset på Nordstrand da Markus Rooth kom hjem med OL-gullet i tikamp i Paris-lekene.

Markus Rooth (22) dro rett fra flyplassen og til Holtet. Der ble OL-helten hyllet i sitt eget nabolag

– Det er litt rart. Det er første gang jeg er utenfor OL-boblen på en uke, sa Markus Rooth (22) da han kom hjem med OL-gullet. Vel hjemme i Oslo ble OL-helten møtt av et lite folkehav på Holtet.

Publisert

Tikjemperen Markus Rooth både overrasket og sjarmerte landets befolkning da han sikret Norges hittil eneste OL-gull. Tirsdag var han tilbake på norsk jord.

Den ferske gullvinneren landet på Gardermoen klokka 12.40 tirsdag ettermiddag.

– Det er ganske crazy

Ved ankomst på Gardermoen ble flyet med Rooth geleidet under en bue med vann fra to brannbiler, også kjent som en vannsalutt.

Den blide Oslo-gutten ble godt tatt imot på flyplassen, som Norges eneste gullvinner så langt i OL.

– Det er litt rart, det er første gang jeg er utenfor OL-boblen på en uke. Det har vært en fantastisk opplevelse, og det var faktisk litt trist å dra i dag, sa 22-åringen. 

– Men det å komme hjem til det her, det er ganske crazy, sa Rooth til norske medier etter ankomst på Gardermoen.

Hyllet av Kongen og stor idrettshelter

Hele 820.000 nordmenn benket seg foran TV-skjermen da Rooth løp inn til gull på den avsluttende 1500-meteren i tikampen i Paris.

Oslo 20240806. Markus Rooth ankommer Oslo Lufthavn Gardermoen tirsdag. Rooth tok gull i tikamp i friidrett under OL i Paris. Her viser han fram gullmedaljen sammen med faren Espen Rooth.Foto: Ole Berg-Rusten / NTB
Markus, pappa Espen og gullet på Gardermoen før OL-helten dro til hjemtraktene for å bli hyllet.

22-åringen har blitt hyllet av hele Idretts-Norge og har mottatt gratulasjoner fra blant andre Karsten Warholm og Jakob Ingebrigtsen

I tillegg fikk Rooth et telegram fra selveste kong Harald.

– Jeg synes det var litt kjipt at jeg måtte reise før jeg får se dem løpe finale i OL, sa han om Ingebrigtsen og Warholm.

Rooth var først ut da en rekke gullvinnere ble hedret foran et folkehav på «Champions Park» i Trocadero i sentrale Paris foran Eiffeltårnet mandag. 

Der ble han også gratulert av tennisstjernen Novak Djokovic, som også vant gull i OL.

Lysten på trening

Paris, Frankrike 20240805. Tikjemper og olympisk mester Markus Rooth under en seremoni på Trocadero under sommer OL i Paris 2024.Foto: Beate Oma Dahle / NTB
En norsk OL-helt fra Oslo vandrer med gullmedaljen nedover Trocadero i Paris, med Eiffeltårnet som passende bakgrunn.

En stor folkemengde ventet på Rooth på Holtet i hans egen bydel tirsdag ettermiddag, mange med norske flagg, og gratulantene sto i kø rundt Norges nye idrettshelt.

– Jeg vet ikke hva det blir, men det blir sikkert hyggelig, sa Rooth på Gardermoen om det som ventet hjemme.

Den treningsglade nordmannen er mest lysten på komme i aktivitet igjen.

– Jeg begynner å glede meg til å sette i gang å trene nå. Det er tredje dagen med hvile, så jeg begynner nesten å gå på veggen her, sa Rooth.

Powered by Labrador CMS