Tryvannstårnet med byen og Oslofjorden i bakgrunnen. Nå bekrefter eiendomsinvestor Christian Ringnes at han er interessert i å kjøpe tårnet. Foto: Dmitry Tkachenko / Oslo kommune
Tryvannstårnet med byen og Oslofjorden i bakgrunnen. Nå bekrefter eiendomsinvestor Christian Ringnes at han er interessert i å kjøpe tårnet.

Tryvannstårnet kan bli solgt til Christian Ringnes: - Må bruke mye penger for å få til noe fint

Fristen for å legge inn bud på Tryvannstårnet har ennå ikke gått ut. Men en som nå bekrefter interesse for å kjøpe det 118 meter høye tårnet fra kommunen, er eiendomsinvestor Christian Ringnes.

Publisert

- Skal man gjøre et fint prosjekt der oppe i tårnet, med kafé, restaurant og publikumsvennlige arealer over seks etasjer, må det brukes masse penger, sier Christian Ringnes til Aftenposten.

For 23 år siden kjøpte eiendomsinvestoren forfalne Ekebergrestauranten. Deretter gjennomførte han en omfattende renovering, som har gjort restauranten til et populært sted å besøke.

Kan se helt til Sverige

Herfra er det flott utsikt over Oslo, og Christian Ringnes har plassert ut en rekke av sine private skulpturer og kunstverk rundt restauranten i Ekebergparken. 

Nå kan eiendomsinvestoren og kunstsamleren altså ende med å kjøpe Tryvannstårnet på motsatt side av byen.

- Det blir på en måte et spørsmål om hvor mye penger man er villig til å tape for å realisere et signalprosjekt for Oslo, sier han til avisen.

Det 118 meter høye tårnet i Nordmarka eies av Oslo kommune, men ble bygget tidlig på 1960-tallet for å sende ut NRKs radio- og TV-signaler. I 2017 opphørte bruken av tårnet.

På klare dager kan man fra Tryvannstårnet se til Sverige i øst og Gaustadtoppen i vest.

Kommunen stiller betingelser

Budfristen er satt til 17. september, og ifølge meglerne som har salgsoppdraget for kommunen er det ikke kommet inn noen bud ennå.

Slik er utsikten fra ett av vinduene helt øverst i Tryvannstårnet en klar vinterdag. Foto: Dmitry Tkachenko / Oslo kommune
Slik er utsikten fra ett av vinduene helt øverst i Tryvannstårnet en klar vinterdag.

Salgsannonsen ligger fortsatt ute på Finn.no, og Oslo kommune stiller noen betingelser til kjøperen: 

- Eiendommen selges derfor med vilkår om at allmenheten skal ha tilgang til Tryvannstårnet og skal ha ferdselsrett på eiendommen, heter det i annonsen.

Ifølge meglerne kommunen bruker, har det vært flere interesserte som har vært på visning.

- Vi har hatt litt visninger og befaringer før sommeren, og så har vi nye runder fremover mot budfristen, sier eiendomsmegler Eivind Svoen Ellingsen i Hadrian Eiendom til Aftenposten.

Powered by Labrador CMS