Oslo 20220616. Marius Borg Høiby under regjeringens feiring av prinsesse Ingrid Alexandras myndighetsdag torsdag. Festarrangementet holdes på Deichman Bjørvika, Oslos hovedbibliotek.Prinsesse Ingrid Alexandra fylte 18 år 21. januar 2022. Markeringene av myndighetsdagen ble utsatt til juni på grunn av smittesituasjonen og koronarestriksjonene. POOL.
Politiet stadfester at det er Marius Borg Høiby som er siktet. De sier at det var en relasjon mellom Høiby og fornærmede.

Marius Borg Høiby (27) er også siktet for skadeverk

Marius Borg Høiby er i tillegg til kroppskrenkelse også siktet for skadeverk, opplyser Oslo politidistrikt.

Publisert

Det var søndag formiddag politiet rykket ut til en leilighet på Frogner der det i løpet av natten skulle ha skjedd en voldshendelse. Kort tid etter ble kronprinsesse Mette-Marits sønn, Marius Borg Høiby, pågrepet.

– Siktelsen omfatter per nå kroppskrenkelse og skadeverk. Det er en relasjon mellom siktede og fornærmede. Fornærmede ble ivaretatt av helsevesenet, men politiet har på nåværende tidspunkt ikke opplysninger om at fornærmede har blitt påført alvorlige skader, heter det i en pressemelding fra politiet.

– Det er foreløpig ikke oppnevnt bistandsadvokat for fornærmede, men politiet har i lys av sakens særlige forhold sendt begjæring om dette til retten, heter det.

Ba om fred

Det var Se og Hør som tirsdag meldte om saken først. Overfor NTB bekreftet forsvareren til Borg Høiby, advokat Øyvind Bratlien, siktelsen.

– Siktelsen gjelder kroppskrenkelse, som etter loven er den minst alvorlige form for vold. Verken min klient eller jeg er blitt gjort kjent med hele innholdet i saken, og han har heller ikke forklart seg ennå, etter råd fra meg. Det er derfor ikke mye jeg kan si nå, skrev han i en SMS.

Advokaten ba samtidig om at Borg Høiby får fred fra mediene etter hendelsen.

– Det er viktig at prosessen får gå sin gang på riktig måte, og at mediene respekterer min klients behov for privatliv og ro. Politiet må få gjøre jobben uten at mediene avgjør faktum og skyld. Det er eventuelt rettens oppgave om saken ender der, uttalte Bratlien.

NTB har onsdag bedt forsvareren kommentere den nye utviklingen, men så langt ikke fått svar. Bratlien har lang erfaring fra strafferetten og har vært forsvarer i flere profilerte saker.

Mette-Marit utsatte tur

Kongehusets kommunikasjonssjef Guri Varpe sa tirsdag kveld at de ikke har noen kommentar.

– Vi henviser til Marius Borg Høibys advokat i denne saken.

Borg Høibys mor, kronprinsesse Mette-Marit, utsatte tirsdag en planlagt tur til OL i Paris. Kronprinsen reiste som planlagt. Kongehuset har så langt ikke oppgitt årsaken til utsettelsen.

– Kronprinsessen har utsatt reisen til Paris, men hun håper å reise ned på et senere tidspunkt, sa kommunikasjonssjef Varpe.

Det var tidlig onsdag ettermiddag ikke kjent om og eventuelt når kronprinsessen reiser til den franske hovedstaden.

Advokatleder: Vold

– Kroppskrenkelse er vold, understreker advokat Mette Yvonne Larsen.

Hun leder Advokatforeningens forsvarergruppe og uttaler seg på generelt grunnlag. Hun kjenner ikke innholdet i saken mot Høiby.

En siktelse for kroppskrenkelse baserer seg ikke på at fornærmede har opplevd seg krenket, men at det er blitt utøvd vold mot vedkommende.

– Kroppskrenkelse er vidt definert og omfatter ulike voldshandlinger. Grensedragningen mot kroppsskade bestemmes av omstendighetene rundt volden, om den er rettet mot hodet og ansiktet, og hvor alvorlige konsekvenser den har fått for den fornærmede, sier hun.

Powered by Labrador CMS