Marius Borg Høiby avbildet ved en tidligere anledning.

Dette sier Oslo-politiet om Høibys Italia-tur

– Det er planlagt flere avhør, sier politiinspektøren som samtidig kommer med nye opplysninger om anmeldelsen av scootertyveri mot Marius Borg Høiby.

Publisert

Onsdag kveld ble det kjent at Marius Borg Høiby, kronprinsesse Mette-Marits eldste sønn, hadde reist til Italia. Dette etter at han kvelden i forveien hadde vært til sitt første avhør hos Oslo-politiet etter at han ble siktet for kroppskrenkelse og skadeverk, og senere også trusler, etter en voldshendelse i en leilighet på Frogner natt til den 4. august.

– Politiet gjennomførte et første avhør av Høiby tirsdag kveld denne uken. Vi informerer ikke om hva han har sagt i avhør eller hvordan han stiller seg til siktelsen, sier politiinspektør Henriette Taxt Røstadli i Oslo politidistrikt i en pressemelding torsdag ettermiddag.

Visste om reisen

– Det er planlagt flere avhør, og politiet er i dialog med forsvarer om dette. Politiet var kjent med at siktede skulle reise til Italia. Det var og er ikke planlagt nye avhør i perioden han er bortreist, fortsetter politiinspektøren.

– Siktelsen er foreløpig den samme, men ble forrige uke utvidet til også å omfatte trusler på bakgrunn av en telefonsamtale mellom fornærmede og Høiby søndag 4. august. Han er fortsatt ikke siktet i de øvrige sakene, understreker politiinspektøren. 

Foruten den fornærmede i Frogner-saken, har to av Høibys tidligere kjærester, Nora Haukland og Juliane Snekkestad, vært til avhør hos politiet. Dette i forbindelse med etterforskning av påstander om vold i nære relasjoner som kom frem etter at kvinnene selv delte dette i sosiale medier. Både Haukland og Snekkestad har status som fornærmet.

– Begge har valgt å forklare seg for politiet. I denne forbindelse ønsker vi å understreke at det i saker som omhandler vold i nære relasjoner, ofte er nødvendig å belyse hendelser som har gått over tid. Det er derfor ikke uvanlig at avhør gjennomføres over flere dager, påpeker Taxt Røstadli. 

Skulle reparere scooter

Det eksisterer også en anmeldelse gjeldende brukstyveri av scooter mot Høiby i Oslo politidistrikt, som kom få dager etter voldshendelsen på Frogner.

– Vi vil presisere at det anmeldte forholdet som gjelder brukstyveri av scooter, etterforskes som ulovlig besittelse av løsøre. Bakgrunnen er at siktede i henhold til avtale med fornærmede, tok sykkelen for å reparere den i august 2023, men har, etter gjentatte henvendelser, ikke levert den tilbake, opplyser politiinspektøren. 

Blodprøvesvar

Politiet informerer videre om at de har fått svar på blodprøvene som er tatt av Høiby og vil forelegge dette for ham.

Høiby har i en uttalelse til pressen tidligere selv sagt at voldshendelsen i Frogner-leiligheten skjedde i kokainrus.

«Jeg utøvde kroppskrenkelser og ødela gjenstander i en leilighet i alkohol- og kokainrus etter en krangel», het det i Høibys uttalelse som ble delt via forsvarer, advokat Øyvind Bratlien.

– Det er fremsatt alvorlige anklager i saken. Det er nødvendig for politiet å bruke tid på å etterforske flere hendelser, som skal ha skjedd over tid, avslutter politiinspektøren og legger til:

– Politiet ønsker ro rundt etterforskningen, men vil informere offentligheten når det er noe nytt å gå ut med.

 

Powered by Labrador CMS