DEBATT:

Årets budsjett viser at byrådet vil flå bilistene uansett biltype, sier Cecilie Lyngby.
Årets budsjett viser at byrådet vil flå bilistene uansett biltype, sier Cecilie Lyngby.

- Årets budsjett viser at byrådet vil flå bilistene uansett biltype

De rødgrønne politikerne skaper en ny type «krig» mellom to grupper; syklister og bilister. Jeg er sjokkert.

Publisert

Vi fikk først beskjed om å selge våre dieselbiler for deretter å ikke kjøpe de i det hele tatt. Så kom el-bilene, de fantastiske nullutslippsbilene med tunge batterier og et skall laget av karbon.

Dette var bilene med nullutslipp som skulle redde luften, spesielt i Oslo. Men luften er som tidligere, uten noen merkbar endring.

Hva med de som brukte penger på el-bil?

Mange kjøpte el-bil, de fleste fordi gulroten var 0 kroner i parkering og bompenger. 1. juni 2019 kom betaling for el-biler i bomringene, samtidig som det ble betaling på noen kommunale parkeringsplasser.

Gulroten ble sakte svekket. Et valgløfte ble brutt.

Så byttet de rødgrønne helt om, nå handlet alt om plassmangel. Bilene tar for mye plass og de må vekk. Hva da med luften? Hva da med gulroten til dem som har lyttet og brukt en stor sum på en el-bil?

— 300 000 i Oslo har bil

Årets budsjett viser at byrådet vil flå bilistene uansett biltype. Dette er ikke en passende politikk for Oslo.

Over 300 000 personer i Oslo har bil, og disse skal da betale latterlig høye priser for å parkere den, som er nettopp det byrådet ønsker seg. At bilistene setter fra seg bilen!

Uforutsigbart for folket

Eksemplene over viser en stadig mer vinglete politikk som endrer seg år for år, uten noen forutsigbarhet for velgerne. De vet jo aldri hva som kan komme.

Bompenger fikk man heldigvis stoppet opp, foreløpig, slik at de ikke øker til det nivået MDG ønsker seg. Puh!

— Slutt å sløse med pengene

Etter at byrådet la frem budsjettet, sa samferdselsbyråden at siden de ikke fikk høyne bompengenivået, måtte de øke noe annet.

De rødgrønne politikerne skaper en ny type «krig» mellom to grupper; syklister og bilister. Jeg er sjokkert over at det er mulig.

For å tjene folket best mulig, må vi la alle ha frihet til å velge selv, vise respekt for hverandre og finne løsninger som vi alle kan leve med. Så slutt å sløse med pengene, så går dette bra.

Powered by Labrador CMS