Fortsatt er det ingen billettkontroll på banen, bussen og trikken.
Fortsatt er det ingen billettkontroll på banen, bussen og trikken.

Fortsatt ingen billettkontroller i byens kollektivtrafikk

– Hovedprioriteten nå er å begrense smitte og holde kollektivtrafikken i gang for de som fremdeles har behov for å reise, sier pressevakt Øystein Dahl Johansen, hos Ruter.

Publisert

Den 13. mars innstilte Ruter alle billettkontrollene, og kontrollørene fikk andre oppgaver. Blant annet med å desinfisere T-baner, busser og trikker på dagtid, mens rutene går.

– Våre kunder skal ikke, gitt dagens fokus på smittereduksjon og høy beredskap, oppleve at vi opprettholder en praksis som representerer en unødvendig kilde til smitte. Resultatet av dette er en midlertidig stans av billettkontroller, sier Øystein Dahl Johansen.

Ikke gratis å reise

Han gjør oppmerksom på at mangelen på billettkontroller ikke betyr at kollektivtransporten er gratis.

– Vi er fremdeles avhengig av billettinntekter for å opprettholde og utvikle kollektivtransporttilbudet og håper de som benytter kollektivtilbudet har forståelse for dette, sier Dahl Johansen.

Nylig oppfordret Oslo Høyre-topper til en månedskortdugnad, altså at folk fornyer månedskortet sitt i april til tross for hjemmekontor og mindre reising. Bakgrunnen er frykten for det store økonomiske tapet kollektivtrafikkene i byen har på grunn av nedgangen i reising blant folk.

Powered by Labrador CMS