Smittevasken i Oslos kollektivtransport vil fortsatt stå i høysetet, selv om Ruter fra i går gjeninnførte billettkontrollene.
Smittevasken i Oslos kollektivtransport vil fortsatt stå i høysetet, selv om Ruter fra i går gjeninnførte billettkontrollene.

Ruter vil fortsatt ha fokus på smittevask, selv om billettkontrollen er tilbake

Onsdag startet Ruter opp billettkontrollen i kollektivtrafikken igjen. — Vi er veldig godt fornøyd med hvordan dette har gått, sier kollektivselskapet.

Publisert

Grunnet koronaviruset og frykten for smittespredning har det de siste ukene ikke vært gjennomført billettkontroller i på kollektivtrafikken i hovedstaden.

I går startet Ruter opp igjen kontrollen med at de reisende har gyldig billett. Selskapet lover at dette ikke vil gå ut over smittevasken av selskapets transportmidler.

— Fokuset på smittevask vil fortsette, og det vil det gjøre så lenge det er nødvendig, uavhengig av oppstart av billettkontroll, sier pressevakt i Ruter, Knut Martin Løken, til VårtOslo.

Løken presiserer at det er Sporveien, som er ansvarlige både for billettkontrollene og smittevasken, som også vil ha ansvaret for at smittevasken fortsetter når billettkontrollørene nå går tilbake til sine opprinnelige arbeidsoppgaver.

Fornøyd med billettkontrollene

Onsdagens oppstart av billettkontrollene var imøtesett med noe skepsis. Hvordan skulle kontrollørene få utført sine oppgaver, uten å gå på akkord med smittevernreglene? Skepsisen kan ha vært uberettiget.

— Vi har vært ute og fulgt nøye med på hvordan kontrollene har gått, og dette har foreløpig gått veldig bra. Smittevernreglene har høyeste prioritet, forteller Løken.

Kommunikasjonsrådgiver i Ruter, Knut Martin Løken, er godt fornøyd med oppstarten av billettkontrollene igjen onsdag.
Kommunikasjonsrådgiver i Ruter, Knut Martin Løken, er godt fornøyd med oppstarten av billettkontrollene igjen onsdag.

Også når det gjelder kontrollene understreker han at hensynet til helse og sikkerhet for både passasjerer og ansatte står i høysetet. Derfor skal kontrollene kun skje utendørs og med minst en meters avstand til de reisende.

— Både de reisende og kontrollørene skal føle at kontrollene er trygge.

Anbefaler andre reisemåter

Tidligere under koronakrisa har kollektivselskapet gått ut med oppfordring om at de som kan bør benytte seg andre framkostmidler enn kollektivtrafikken.

Myndighetene har nå så smått startet opp med gjenåpningen av landet, og fra mandag startet Ruter opp sitt normale rutetilbud igjen. For Ruters del har det vært viktig å gjenoppta driften igjen gradvis og i kontrollerte former.

Tidligere har dere bedt om at folk som kan finner andre reisemåter enn kollektivtrafikken. Gjelder denne anbefalingen fortsatt?

— Ja. Vi råder fortsatt Oslos befolkning om å finne alternativer til kollektivtransporten om der er mulig, slår Knut Martin Løken fast.

Powered by Labrador CMS