Trikker på linje 12 må snu og endre kjøremønster på Majorstuen lørdag mens trikkene på linje 11 og 19 ikke kommer seg frem til sine stoppesteder i området, som her i Bogstadveien, i det hele tatt mens den bilfrie markedsdagen pågår.

Her kommer ikke trikken forbi – flere stoppesteder ubetjent

Skal du ferdes i denne delen av byen lørdag, må du muligens legge om ruten.

Publisert

Gjennom store deler av lørdagen er det innstillinger og endret påstigning på Majorstuen på samtlige tre trikkelinjer i området, 11, 12 og 19.

Årsaken er at den tradisjonsrike, bilfrie markedsdagen i Bogstadveien og Hegdehaugsveien, som avholdes to ganger årlig, går av stabelen.

Snur

– Det blir noen omkjøringer. Trikkene snus på Majorstuen og i Parkveien. Endringene gjelder frem til klokken 19.00 lørdag kveld, opplyser Sporveiens pressekontakt Jan Rustad til VårtOslo.

Markedsdagen samler tusenvis i gatene som holdes bilfrie for anledningen.

At hovedhandlegaten i området denne lørdagen gjøres om til gågate, påvirker også sidegatene, som stenges for innkjøring, med unntak av til private eiendommer.

Ikke bare hovedgaten er stengt under markedsdagen i Bogstadveien og Hegdehaugsveien. Her fra Valkyriegata og Sorgenfrigata.

Ubetjente stoppesteder

Linje 11 stopper frem til klokken 19.00 lørdag 7. september ikke mellom Jernbanetorget og Majorstuen. 

Følgende ni stoppesteder blir med det ikke betjent: Dronningens gate, Øvre Slottsgate, Nationaltheatret, Inkognitogata, Riddervolds plass, Briskeby, Rosenborg, Bogstadveien og Majorstuen.

På linje 19 gjelder innstillingen mellom Welhavens gate og Majorstuen, og stoppestedene Homansbyen, Bogstadveien og Majorstuen betjenes ikke.

For linje 12 er det endret påstigning på Majorstuen. 

Trikkene på den aktuelle linjen kjører fra plattform C i Majorstukrysset i Kirkeveien, i stedet for fra Bogstadveien.

Powered by Labrador CMS