Ser du hva som står her?

Denne beskjeden har du ikke sett på trikken før

Slik forklarer Sporveien den uvanlige meldingen som har dukket opp flere steder.

Publisert

Kanskje er du blant dem som undret deg over påskriften på enkelte av CAF-trikkenes lysskilter denne uken?

Blant annet i Bjørvika og i Bogstadveien har «trikken filmes» vært å lese på skiltene som vanligvis angir endestasjon for trikken. Med på slep følger også et filmteam.

– Ja, trikken filmes, konstaterer pressekontakt Jan Rustad i Sporveien.

– Dette dreier seg om en aldri så liten filmproduksjon fra Sporveiens side som skal klippes sammen til en to minutter lang snutt som skal vises på en internasjonal transportmesse for skinnegående kjøretøy, InnoTrans, i Berlin i slutten av september, forklarer han videre.

Denne trikken ved trikkestoppet i Bogstadveien plukker ikke opp passasjerer, men filmes på sin ferd gjennom handlegaten på Majorstuen.

– Fjær i hatten

– Årsaken er at Sporveien er del av et EU-finansiert prosjekt for autonom teknologi for sporvogner, eller, sagt på en annen måte, fjernstyring, fortsetter Rustad.

Pressekontakten er snar med å understreke at det ikke er snakk om selvkjørende trikker uten fører som tar seg rundt i hovedstadens gater.

– Sporveien har to trikker av nyeste modell som har installert systemet vi bruker for å teste ut autonom teknologi. Det er en fjær i hatten at de velger å samarbeide med Sporveien for å vise frem dette, mener Rustad.

«Trikken filmes» sto å lese på blant annet denne trikken.

Vanligvis på lukket base

Utprøvingen skjer vanligvis på lukket base på Holtet.

– Det er de to trikkene som er utstyrt med denne teknologien som filmes rundt i Oslo disse tre dagene, men vi benytter ikke disse funksjonene når trikkene er utenfor basen sin, understreker Sporveiens pressekontakt.

– Det handler blant annet om å kunne flytte trikkene inne på basen uten at vi fysisk må ut å flytte dem, eller å kunne varme opp trikkene om morgenen uten at varmen må skrus på fysisk, kunne kommunikasjonsansvarlig for Sporveiens trikkeanskaffelsesprogram, Cathrine Wilhelmsen, fortelle til VårtOslo da Sporveien først fortalte om fjernstyringsprosjektet som har som mål å gjøre trikkene «smartere».

Det er bruken av autonom teknologi som skal dokumenteres og vises frem på den internasjonale messen med Sporveiens trikker i Oslo som eksempel.
Powered by Labrador CMS