T-banestasjonen Carl Berners plass kunne ikke brukes tirsdag morgen. Her fra en tidligere anledning. Det samme gjaldt T-banestasjonen på Hasle.

Måtte stenge to T-banestasjoner

– Stansen blir langvarig mellom Tøyen–Økern i begge retninger. Benytt alternativ transport, var beskjeden fra Sporveien tirsdag morgen.

Publisert

Sporveien meldte i en oppdatering like etter klokken 06.00 at det var stans i trafikken på T-banen mellom Tøyen og Carl Berner grunnet røykutvikling i sporet.

– Nødetatene undersøker melding om noe røyk i T-banetunnelen mellom Carl Berner og Tøyen. Per nå fremstår det ikke som en dramatisk melding, men foreløpig er det uavklart hva røyken stammer av, het det i en melding fra Oslo-politiets operasjonssentral like etter.

– Må finne årsak

Det var på et sidespor mellom Ensjø og Carl Berner røykutviklingen oppsto.

Politiet kunne etter kort tid melde at nødetatene var på plass samt at Oslo brann- og redningsetat og Sporveien hadde kontroll på stedet.

– Carl Berner T-banestasjon kan ikke brukes. Vi har folk på stedet for å finne ut av hva som er årsaken. Håper det ikke blir langvarig, sa kommunikasjonssjef Cato Asperud i Sporveien til NTB tidlig tirsdag morgen.

– Brann i infrastrukturen

Noe senere kunne Sporveien på sin side opplyse om at det hele likevel trolig ville bli langvarig.

– Det viser seg at det var brann i infrastrukturen, som gjør at det må byttes akutt. Stansen blir langvarig mellom Tøyen–Økern i begge retninger. Benytt alternativ transport, var beskjeden fra Sporveien litt etter klokken 07.30.

– Stasjonene Hasle og Carl Berners plass er stengt grunnet brann i infrastrukturen mellom Tøyen og Carl Berners plass, het det videre fra kollektivselskapet.

Klokken 08.37 var meldingen fra Sporveien likevel følgende: 

– Gladmelding! Trafikken er i gang igjen mellom Tøyen–Økern i begge retninger.

– Flere avganger er dessverre forsinket opp til ca. 20 minutter på grunn av tidligere røykutvikling i sporet. Beregn ekstra tid for din reise, het det samtidig fra Ruter.

– Alle linjer: Vi rutesetter togene, forsinkelser påregnes, var Sporveiens melding en halvtime senere.

Etter hvert ble det meldt om innstilte avganger både på linje 1, linje 2, linje 4 og linje 5.

Forsinkelser på alle linjer

Røykutviklingen fikk raskt innvirkning på kollektivtrafikken i morgentimene. Tre kvarters tid etter Sporveiens innledende melding, kunne kollektivselskapet melde at utfordringene på linje 5 ville medføre forsinkelser på flere linjer.

Nytt kjøremønster måtte tas i bruk på linje 5 tirsdag morgen som følge av røykutviklingen med følgende tre alternativ:

1. Fra Vestli via Løren til Helsfyr–Sognsvann 

2. Fra Helsfyr til Sognsvann 

3. Sognsvann via Helsfyr–Vestli 

Avgangene i retning Vestli ble kjørt fra spor 2 på Tøyen–Grønland–Jernbanetorget–Stortinget–Nationaltheatret–Majorstuen–Blindern–Forskningsparken–Ullevål stadion.

Klokken 08.30 var meldingen at linje 5 i stedet kjørte via Storo som linje 4.

I tillegg kjørte linje 1 til Bergkrystallen.

Brannstans på fredag

Senest fredag sørget for øvrig brann i en trafostasjon for full stans på strekningen mellom Ullevål og Sognsvann på T-banen. 

Buss for bane samt maxitaxi måtte da settes inn gjennom store deler av dagen, før T-banen igjen kunne gå som normalt igjen dagen etter.

Powered by Labrador CMS