DEBATT

Etter at de rødgrønne fikk makten i byen sørget de for at renovasjonsarbeiderne kom tilbake i kommunal regi.
Etter at de rødgrønne fikk makten i byen sørget de for at renovasjonsarbeiderne kom tilbake i kommunal regi.

– Oslo Unge Høyre innrømmer at hvis de vinner valget må kommunalt ansatte jobbe mer og hardere

Det rødgrønne byrådet med Raymond Johansen i spissen har styrt kommunen stødig i flere år. Oslo leverer gode tjenester til innbyggerne, har god økonomi og er den eneste storbyen i Norge som får ned klimautslippene.

Publisert

I VårtOslo kritiserer Jenny Helene Syse i Oslo Unge Høyre byrådet for å sløse. Det er vanskelig å se hvor kritikken kommer fra når Oslo har den høyeste ratingen (trippel A) for økonomisk styring. AP har rydda opp etter Høyre, og nå er gjeldsgraden lavere enn den var under Høyre-byrådet.

Det er påfallende at Syse innrømmer at hvis Høyre vinner valget må kommunalt ansatte jobbe mer og hardere, uten høyere lønn og med færre kolleger. Det skal gjennomføres en avbyråkratiserings- og effektiviseringsreform, som sikkert høres fint ut, men som betyr kutt og nedbemanning.

Færre ansatte for barn og eldre

Det er bra at velgerne får vite at dette er planen til Høyre, for dette gjelder de ansatte som leverer viktige tjenester hver dag til innbyggerne i Oslo.

Høyres reform kan bety færre pedagoger i barnehagene og skolene, færre ansatte i eldreomsorgen og færre saksbehandlere til å behandle søknader. Det betyr rett og slett dårligere tjenester for alle oss som bor i Oslo.

Høyre skal også «selge eiendommer kommunen ikke har bruk for». Når kommunens eiendommer er solgt unna, lurer jeg på hvordan Høyre har tenkt å finansiere budsjettene sine? For eiendom kan som kjent bare selges én gang. Det viser at Oslo Høyre går til valg på lettvinte og uansvarlige løsninger.

Tror de på dette selv?

Syse fra Unge Høyre skryter også av Høyres «lange tradisjon for å ha klare krav i miljøpolitikken». Oslo Høyres vedtak i bystyret viser noe annet. Og det blir i hvert fall ikke bedre dersom de vinner valget og må styre på FrPs nåde. Det er dårlige nyheter for klimamålene og framtida til oss unge.

Oslo Høyre vil ha like gode offentlige tjenester samtidig som de kutter i skattene. Og de skal ha en offensiv klimapolitikk, samtidig som de skal styre med FrP. Det går rett og slett ikke opp. Man kan lure på om Unge Høyre faktisk tror på dette selv.

Det rødgrønne byrådet med Raymond Johansen i spissen har styrt kommunen stødig i flere år. Oslo leverer gode tjenester til innbyggerne, har god økonomi og er den eneste storbyen i Norge som får ned klimautslippene. Det er et byråd det er trygt å satse på videre.

Powered by Labrador CMS