DEBATT

— Med Arbeiderpartiet i spissen må man velge mellom hvorvidt man skal kunne beholde mer av det man tjener eller ha gode offentlige tjenester, skriver 2. nestleder i Oslo Unge Høyre Jenny Helene Syse, i dette debattinnlegget.
— Med Arbeiderpartiet i spissen må man velge mellom hvorvidt man skal kunne beholde mer av det man tjener eller ha gode offentlige tjenester, skriver 2. nestleder i Oslo Unge Høyre Jenny Helene Syse, i dette debattinnlegget.

— Vi ser stadig mer sløsing og uforsvarlig pengebruk. Dette viser at vi nå har et byråd som ikke klarer å prioritere

Det er tydelig at Arbeiderpartiet ikke lenger evner å være styringspartiet, verken i Oslo eller nasjonalt. Det er derfor på høy tid at vi får et skifte i byen vår.

Publisert

Leder i AUF i Oslo, Emre Gjud-Jensrud, skrev nylig et innlegg i Vårt Oslo der han skryter av Isabelle Ringnes for at hun trekker seg fra Oslo Høyres bystyreliste og kritiserer partiet Høyre for dårlig styring.

Jeg synes Gjud-Jensrud skal ta en titt i eget parti før han kritiserer noen andre for dårlig styring.

Vi har et byråd som ikke klarer å prioritere

Gjul-Jensrud kritiserer Høyre for å ønske et bedre offentlig tilbud uten å skatte ihjel Oslos innbyggere. Han mener dermed at alle Oslos problemer skal løses ved å øke skatter og avgifter. Det som Høyre klarer å se er at det er mer nyansert enn som så. For å drive en effektiv kommune må man prioritere riktig, det har ikke byrådet klart de siste åtte årene.

Vi ser stadig mer sløsing og uforsvarlig pengebruk. Dette viser at vi nå har et byråd som ikke klarer å prioritere.

I februar kom Civita ut med en rapport som gjennomgikk den økonomiske styringen i byen. Den viser en enorm mengde sløsing, gjennom blant annet dårlige investeringer og en manglende evne til å prioritere. Derfor går Oslo Høyre nå til valg på langsiktige og bærekraftige løsninger.

Med Arbeiderpartiet i spissen må man velge mellom hvorvidt man skal kunne beholde mer av det man tjener eller ha gode offentlige tjenester. Vi i Høyre vet at dette ikke trenger å være en motsetning, man kan faktisk få begge deler.

Høyre har en lang tradisjon for å ha klare krav i miljøpolitikken

Gjul-Jensrud sier i sitt innlegg at det ikke er lett å få svar på hva denne effektiviseringen betyr. Da har han ikke lest bystyreprogrammet Oslo Høyre går til valg på. Der står det svart på hvitt hva Høyre skal gjøre dersom vi vinner byrådsmakten. Det skal blant annet bli færre kostnadsoverskridelser i kommunale prosjekter, og vi skal ha en mer kritisk holdning til hva kommunen skal eie, og hvilke tjenester den selv skal utføre.

I tillegg vil vi selge eiendommer kommunen ikke har bruk for og gjennomføre en avbyråkratisering- og effektiviseringsreform (en ABE-reform). Hadde Gjul-Jensrud tatt seg tiden til å lese gjennom programmet, hadde han fått svar på mange av sine egne spørsmål.

Gjul-Jensrud nevner også i sitt innlegg at det er problematisk for klimapolitikken at Oslo Høyre må samarbeide med FrP. Høyre har en lang tradisjon for å ha klare krav i miljøpolitikken som FrP må slutte seg til. Dette skal vi ikke slutte med. Høyre går til valg på større og mer ambisiøse klimatiltak enn man har sett tidligere, disse skal vi gjennomføre. Høyre er et sterkt styringsparti, og der skal vi fortsette å være.

Det som er oppsiktsvekkende er at Gjul-Jensruds eget parti gang på gang forhandler bort viktig politikk nasjonalt for å tilfredsstille et stadig krympende Senterparti. Det er tydelig at Arbeiderpartiet ikke lenger evner å være styringspartiet, verken i Oslo eller nasjonalt, og det er derfor på høy tid at vi får et skifte i byen vår.

Powered by Labrador CMS