DEBATT

Sonia Henie ishall og Emre Gjul-Jensrud
Emre Gjul-Jensrud mener den grønne utviklingen av Oslo vil stagnere, skulle Høyre komme til makten.

– Flere bør gjøre som Isabelle Ringnes

Under rødgrønt styre med Arbeiderpartiet i spissen har Oslo blitt en foregangsby for grønne løsninger. De siste ti årene har Oslo redusert klimagassutslippene med 27 prosent, og i 2021 var Oslo den eneste av de større byene i Norge som klarte å kutte utslipp.

Publisert

Torsdag fortalte Isabelle Ringnes at hun trekker seg fra bystyrelista til Oslo Høyre fordi hun har blitt bedre kjent med Høyres politikk. Jeg håper flere gjør som Isabelle Ringnes.

Oslo Høyre lover gull og grønne skoger, men regnestykket deres går ikke opp. De vil fjerne eiendomsskatten og dermed starte med to milliarder kroner i minus, samtidig som de sier at de skal løse kommunens oppgaver på en like god måte.

De skal drifte Norges beste skole, ha gode helsetjenester og en robust eldreomsorg, ambisiøs klimapolitikk og løse mange andre oppgaver med mye lavere inntekter. Det virker som Oslo Høyre tror de kan trylle.

Du blir bare utslitt

Oslo Høyre sier effektivisering er svaret, men hva betyr egentlig det? Det er ikke så lett å få svar på. Det eneste svaret man har fått fra Høyre på det foreløpig er at de ikke vil erstatte ansatte som slutter i kommunen. Fordi det har de foreslått i Oslo bystyre.

Jeg tror verken ansatte jobber fortere eller bedre bare fordi Høyre sier de må være mer effektive. Hvis kollegaen din slutter og Høyre nekter å ansette en ny, jobber du ikke fortere og bedre. Du blir bare utslitt og sykefraværet øker.

En foregangsby for grønne løsninger

På alle de siste meningsmålingene for Oslo er Høyre avhengig av Frp. Hvis du er opptatt av en grønn by som satser på klimavennlige løsninger, kan du ikke stemme på Høyre. De kommer til å forhandle bort all god klimapolitikk i jakten på makt sammen med FrP.

Under rødgrønt styre med Arbeiderpartiet i spissen har Oslo blitt en foregangsby for grønne løsninger. De siste ti årene har Oslo redusert klimagassutslippene med 27 prosent, og i 2021 var Oslo den eneste av de større byene i Norge som klarte å kutte utslipp. Dette står på spill hvis Høyre kommer til makta.

Dette må være noe av det Isabelle Ringnes oppdaget da hun ble bedre kjent med Høyres politikk. Hvis du ønsker en trygg og grønn by med mindre forskjeller og gode velferdsordninger, må du stemme på Arbeiderpartiet i september.

Powered by Labrador CMS