Christof Muth reagerte med forskrekkelse på det han mener er miljøgriseri i Oslo sentrum.
Christof Muth reagerte med forskrekkelse på det han mener er miljøgriseri i Oslo sentrum.

– Et større miljøgriseri midt i Oslo fins ikke

Da Christof Muth kom over en gjeng som markedsførte Ricola halsdrops ble han forskrekket.

Publisert

Christof Muth var i Oslo sentrum for å hente en tysk bok, som han hadde bestilt på Norli bokhandel.

Langs hele Karl Johans gate møtte han minst åtte personer som kom på hver sin tunge transportsykkel. De delte ut tusenvis av Ricola hals-bonbons, hver av dem emballert i en liten pose. Ricola-selgerne oppfordret forbigående til å ta gratis Ricola-drops.

Christof Muth reagerte på miljøgriseriet i sentrum.
Christof Muth reagerte på miljøgriseriet i sentrum.

– Jeg spurte to av dem om de vet at dette er svært miljø-uvennlig, og at reklamestuntet er et fryktelig miljøgriseri. De to svarte at de vet at det ikke akkurat var miljøvennlig det de drev med, men de gjorde bare jobben sin.

– Burde vært forbudt

– Jeg synes dette burde være forbudt og straffet. Det er uforståelig at en slik miljø-uvennlig markedsføring får tillatelse til å bli gjennomført, og spesielt i et land som ønsker å være miljøbevisst.

Han frykter vi som bor i de rike vestlige landene trenger noen naturkatastrofer før vi våkner opp og begynner å oppføre oss på en mer bærekraftig og miljøvennlig måte.

– Vi tenker bærekraftig

Lea Gaspar Vitorino fra Ricola Group svarer følgende på mail til VårtOslo:

– Vi setter stor pris på meldinger som dine, da de hjelper oss til å bedre å forstå og møte behovene og forventningene til våre forbrukere. Vi jobber kontinuerlig med å videreutvikle vårt produktsortiment og vår emballasje. Å tenke og handle bærekraftig har vært viktig for selskapets ledelse i flere tiår, og vi jobber steg for steg med å bli mer bærekraftige.

– Vi jobber også med å bruke mest mulig bærekraftige materialer i emballasjen vår, men som likevel gir best mulig beskyttelse for produktene våre. Vi bruker så lite materiale som mulig, og mest mulig fra bærekraftige kilder, som er enkle å resirkulere. Likevel må vi også sørge for at våre godterier er optimalt beskyttet under lagring og transport, samt i butikken, og at de er sikret mot tukling og tyveri. Derfor kan vi dessverre ikke bruke papir alene.

Som du har sett, er produktene våre pakket individuelt i hver pose, av kvalitetshensyn. Uten innpakningspapir ville godteriene våre festet seg til hverandre. Vi bruker vokspapir, som kan legges enten i det generelle avfallet eller i gjenvinningsavfallet, avhengig av lokale gjenvinningsbestemmelser.

Powered by Labrador CMS