— Vi gjør nå en vurdering av om vi skal anbefale fra vår side å utvide åpningstidene, sier næringsbyråd Victoria Marie Evensen (Ap).
— Vi gjør nå en vurdering av om vi skal anbefale fra vår side å utvide åpningstidene, sier næringsbyråd Victoria Marie Evensen (Ap).

Høyre krever utvidet skjenketid: - Snart bare Raymond Johansen som tror folk ikke kan oppføre seg ved midnatt

Klokken 23.30 stenges Oslos ølkraner som et ledd i byrådets smittevern mot korona. Slik har det vært siden 6. mai. Nå mener Høyre at skjenketidene må nærme seg normalen og foreslår utvidelse til 01.30.

Publisert

— I Oslo har vi i all hovedsak heldigvis god kontroll på koronasmitten, og de aller fleste følger smittevernreglene. Nå er det snart bare byrådsleder Raymond Johansen (Ap) som ikke tror folk kan oppføre seg ved midnatt, sier Høyres bystyrerepresentant Hassan Nawaz.

Da koronapandemien traff Norge fikk likevel en del av Oslos skjenkesteder lov til å holde åpent noen få dager.

Men byrådet stanset alkoholskjenking ved alle serveringssteder 19. mars etter at fire kontrollører fra næringsetaten iløpet av ett døgn tilsammen skal ha kontrollert 250 serveringssteder. Kontrollene skal ha avdekket flere brudd på smittevernregler.

Gjennomførte kontroller delvis fra bil

— Jeg vil først påpeke at bestemmelsene som gjelder for denne beslutningen er smittevernloven og ikke skjenkeloven, skrev næringsbyråd Victoria Marie Evensen (Ap) i en epost til VårtOslo etter de 250 kontrollene, som delvis ble gjennomført fra bil.

Dermed var landets hovedstad helt tørrlagt samtidig som Oslos nabokommuner fortsatte å tillate alkoholservering under strenge smittevern-regler. Slik var det inntil byrådsleder Raymond Johansen lanserte idéen om take away-øl omlag en måned senere.

Først 6. mai ble det igjen åpnet for skjenking ved steder med matservering. Men all skjenking må opphøre klokken 23.30. En halv time senere må alle gjester ha forlatt lokalet, har byrådet bestemt.

— Må lære oss å leve med smitten

Hassan Nawaz (H).
Hassan Nawaz (H).

— Høyre er enig i at vi må skynde oss langsomt. Vi foreslår derfor at byrådet og utelivsbransjen møtes midtveis, og at det åpnes for skjenking til klokken 01.30, sier Hassan Nawaz til VårtOslo.

— Vi må lære oss å leve med koronasmitten, og vi må ha tillit til både oslofolk og utelivsbransjen, mener bystyrerepresentanten fra Høyre.

— Nå har Oslo vært i en særstilling i koronapandemien fordi det er her i byen det har vært mest smitte. Hvorfor skal man nå risikere en oppblomstring ved å åpne for alkoholservering etter klokken 23.30?

— Vi ser at antall smittede i Oslo heldigvis går ned samtidig som samfunnet åpnes opp. Vi må klare å ha to tanker i hodet samtidig. Fordi ingen vet når en effektiv vaksine mot covid-19 er klar må vi våge å åpne forsiktig opp for å unngå flere konkurser og høyere arbeidsledighet, sier Nawaz.

— Vurderer å anbefale utvidet skjenking

— Samtidig må vi følge nøye med på smittetallene. Vi mener serveringsstedene skal få holde åpent litt senere enn i dag dersom de følger alle smittevernregler. Og Høyre er uenig i byrådets ekstra strenge regler for serveringsbransjen i Oslo, sier Hassan Nawaz.

Næringsbyråd Victoria Marie Evensen forklarte bystyrets forretningsutvalg mandag ettermiddag at hun nå vurderer en utvidelse av skjenketidene i Oslos utelivsbransje.

— Erfaringen er at skjenkestedene har håndtert koronasitasjonen tilfredsstillende etter at det ble tillatt å skjenke alkohol fra 6. mai, sier Ap-byråden.

— I forrige uke hadde vi møter med bransjen, og vi gjør nå en vurdering av om vi skal anbefale fra vår side å utvide åpningstidene. Det er liten tvil om at det selvfølgelig ville vært positivt for næringen, men her må vi også få en vurdering fra smittevernoverlegen knyttet til det som per nå er smittesituasjonen i Oslo. Man har sett en svak stigning i den siste tiden, sier Victoria Marie Evensen.

Powered by Labrador CMS