Byrådeleder Raymond Johansen (Ap) og skolebyråd Inga Marte Thorkildsen (SV) legger frem plan for gjenåpning av Oslos skoler og barnehager onsdag klokken 14.
Byrådeleder Raymond Johansen (Ap) og skolebyråd Inga Marte Thorkildsen (SV) legger frem plan for gjenåpning av Oslos skoler og barnehager onsdag klokken 14.

Plan for gjenåpning av skoler og barnehager i Oslo legges frem i morgen

Byrådet diskuterer tirsdag regjeringens plan for gjenåpningen av skoler. Vurderingene for gjenåpning i Oslo legges frem på en pressekonferanse onsdag.

Publisert

I dag sa statsminister Erna Solberg (H) at skolene åpner for 1.–4. trinn i grunnskolen 27. april. Skolefritidsordningen åpner også, og videregående skoler åpner for yrkesfagelever på VG2 og VG3.

Regjeringens beslutning innebærer at det går to uker fra påsken er slutt før skolene gradvis gjenåpnes.

Skolebyråd Inga Marte Thorkildsen gikk søndag ut og sa Oslos skoler ikke kan gjenåpnes første uke etter påske.

— Alle tilbake på skole før sommeren

— Vi kan ikke åpne skoler og barnehager i Oslo uka etter påske, det ville vært uforsvarlig, sa skolebyråd Inga Marte Thorkildsen (SV) søndag. Nå er regjeringens beslutning at skolene skal åpnes to uker etter påske.

Om de eldre elevene sa kunnskaps- og integreringsminister Guri Melby (V) trisdag ettermiddag at alle elever er tilbake på skolen før sommeren.

— Det er ikke sikkert det blir som før den 12. mars. For mange blir det kanskje i mindre grupper, og det er ikke sikkert alle får fulle dager eller uker, sa Melby under regjeringens pressekonferanse tirsdag ettermiddag.

Solid bystyreflertall støtter byrådet

Oslo besluttet å stenge sine skoler før regjeringen 12. mars innførte stenging over hele landet.

Og Ap/SV/MDG-byrådet har bred, tverrpolitisk støtte bak seg i bystyret.

— Vi slutter rekkene bak byrådet. Venstre har tillit til at byrådet gjør det som er best for byen. Så langt har byrådet håndert koronakrisen på en god måte, sa Venstres gruppeleder i bystyret, Hallstein Bjercke, til VårtOslo senest mandag denne uken.

Også Høyre, Frp og Rødt har gitt uttrykk for støtte til byrådets ønske om å holde skolene stengt uka etter påske.

Men nå varsler byrådet at den endelige beslutningen for Oslo offentliggjøres i morgen klokken 14.

— Trygghet og forutsigbarhet

— Dette handler dels om elevenes trygghet og dels om forutsigbarhet. I tillegg handler det om at skoler og barnehager må kunne få tid til å planlegge og gjennomføre tiltak for at de skal oppleves som trygge når de åpnes igjen, skrev skolebyråd Inga Marte Torkildsen i en tekstmelding til VårtOslo mandag.

Skolebyråden viste også til at utdanningsetaten mener de trenger ekstra tid for å være klare til å åpne skolene igjen.

Powered by Labrador CMS