— Hvis regjeringa nå på tirsdag lander på at stengingen av skoler og barnehager skal vedvare, så må de hjelpe oss i kommunene, sier Inga Marte Thorkildsen (SV).
— Hvis regjeringa nå på tirsdag lander på at stengingen av skoler og barnehager skal vedvare, så må de hjelpe oss i kommunene, sier Inga Marte Thorkildsen (SV).

- Uforsvarlig å åpne Oslos skoler og barnehager etter påske, sier skolebyråd Inga Marte Thorkildsen

— Vi kan ikke åpne skoler og barnehager i Oslo uka etter påske, det ville vært uforsvarlig, sier skolebyråd Inga Marte Thorkildsen (SV). Nå krever hun egen krisepakke for barn.

Publisert

— Vi ser ikke for oss at det er mulig å åpne på en trygg måte første uken etter påske. Det er også av praktiske hensyn, dette krever forutsigbarhet for alle parter, sier skolebyråd Inga Marte Thorkildsen (SV) til Aftenposten.

Tirsdag skal regjeringen komme med sin beslutning om skoler og barnehager skal åpnes etter påske. Enten helt eller delvis. Eventuelt kan det bli geografiske forskjeller.

Oslos skolebyråd avventer beslutningen fra regjeringen, men gir klart uttrykk for sitt synspunkt.

— Jeg er dypt bekymra

— Vi kan ikke åpne skoler og barnehager uka etter påske, det ville vært uforsvarlig skriver Inga Marte Thorkildsen på sin egen Facebook-side.

— Hvis regjeringa nå på tirsdag lander på at stengingen av skoler og barnehager skal vedvare, så må de hjelpe oss i kommunene med å hjelpe barn og unge - faglig og ikke minst psykososialt, skriver skolebyråden.

— Vi har gjort masse i Oslo, men det er likevel ikke nok, og jeg er dypt bekymra. Nå krever jeg en krisepakke for barn, varsler skolebyråden.

Powered by Labrador CMS