Flere partier på rådhuset har varslet at de vurderer å fremme mistillitsforslag mot ansvarlig byråd Lan Marie Berg (MDG), både på grunn av milliardsprekken og fordi de mener hun burde informert bystyret om sprekken tidligere.

Frp varsler mistillitsforslag mot miljøbyråd Lan Marie Berg (MDG) etter milliardsprekken i vannforsyningssaken

— Byråd Berg har brutt informasjonsplikten til bystyret og byråden kan dermed ikke forbli i stillingen sin lenger, sier Frps gruppeleder Camilla Wilhelmsen.

Publisert

Oslos nye reservevannløsning vil koste 17,7 milliarder kroner, noe som er 5,2 milliarder mer enn tidligere anslått. Opposisjonen i Oslo har omtalt dette som den største budsjettsprekken i noen norsk kommune noensinne.

— Dersom bystyret skal utøve sin tilsynsrolle på en forsvarlig måte, må vi også få informasjon, sa Oslo Frps gruppeleder Camilla Wilhelmsen.

Rødt på vippen

Flere partier på rådhuset har varslet at de vurderer å fremme mistillitsforslag mot ansvarlig byråd Lan Marie Nguyen Berg (MDG), både på grunn av milliardsprekken i seg selv, men kanskje først og fremst fordi de mener hun burde informert bystyret om sprekken tidligere. Bystyret visste ikke om saken før 20. mai.

Oslo Rødt har tidligere uttalt at de ikke utelukker mistillit mot Berg. Hvis en samlet opposisjon støtter mistillitsforslaget, vil Rødts stemmer bli avgjørende for Bergs fremtid som byråd.

SP vurderer mistillit

Også Oslo Senterparti er på krigsstien.

— Dagens høring talte ikke i byrådens favør. Jeg syns ikke hun svarte tilfredsstillende på spørsmålene hun fikk. Byråd Berg har hatt mange anledninger til å informere bystyret, som da vann- og avløpsetaten oversendte revidert kostnadsanalyse. Likevel ventet hun til 20. mai med å informere om overskridelsene, sier Morten Edvardsen, fra Senterpartiets bystyregruppe.

— Vi skal bruke dagene fram til bystyremøtet på å vurdere nøye svarene som ble gitt i dag, før vi lander på om vi har tillit til byrådens håndtering.

Powered by Labrador CMS