Miljøbyråd Lan Marie Berg (MDG) kalles inn til høring etter at det ble kjent at Oslos nye reservevannløsning vil koste 17,7 milliarder kroner, 5,2 milliarder mer enn tidligere anslått.

Rødt utelukker ikke mistillit mot Lan Marie Berg

Rødt har ikke bestemt seg om de vil stemme for et mistillitsforslag mot den ansvarlige byråden etter milliardsprekken i vannforsyningssaken. Partiet er på vippen i Oslo bystyre.

Publisert

Oslos nye reservevannsløsning vil koste 17,7 milliarder kroner, noe som er 5,2 milliarder mer enn tidligere anslått. Opposisjonen i Oslo har omtalt dette som den største budsjettsprekken i noen norsk kommune noensinne, og onsdag er det høring om saken.

Flere partier på rådhuset har varslet at de vurderer å fremme mistillitsforslag mot ansvarlig byråd Lan Marie Berg (MDG), både på grunn av milliardsprekken i seg selv, men kanskje først og fremst fordi de mener hun burde informert bystyret om sprekken tidligere. Bystyret visste ingen ting om saken før 20. mai.

Rødt er på vippen

– Vår plan er å stille til høringen onsdag og se hva som kommer fram, sier Rødts gruppeleder Eivor Evenrud til Dagsavisen. Hun sier de vil ta stilling til et eventuelt mistillitsforslag etter høringen.

Berg mener på sin side at hun har informert bystyret på en god måte. Hun fikk først endelig bekreftet at prosjektet styrte mot milliardunderskudd i mars i år.

Hvis en samlet opposisjon støtter mistillitsforslaget, vil Rødts stemmer bli avgjørende for Bergs fremtid som byråd.

Powered by Labrador CMS