Også i Henrik Ibsens gate står køene. Foto: Arnsten Linstad
Også i Henrik Ibsens gate står køene. Foto: Arnsten Linstad

– Forsøksprosjektet i Løkkeveien og Bygdøy Allè er mislykket

Vi kan med det blotte øye se hva som skjer hver ettermiddag. Det er kaos, kø, verre forurensning enn på mange år og kollektivtrafikken er fanget i den samme køen som øvrig trafikk.

Publisert

Løkkeveien må gjenåpnes. 1. juni stengte Løkkeveien for gjennomgangstrafikk, en forsøksordning som skulle vare ett år.

Tidlig så vi at køene i rushtiden i Bygdøy allé, men også i Drammensveien, i retning Olav Kyrres Plass, ble lange. Tidlig i høst var innstillingen at dette må vi se an, se om det går seg til. Slik har det ikke blitt.

Transportøkonomisk institutt hadde erfaring med at bilister tilpasser seg nye kjøremønster, men det har ikke skjedd her. Resultatet er køståing fra Frogner kirke og ned til Thomas Heftyes Plass – 30 minutter i forurensende kø.

Lange køer hele dagen

Her mener jeg all prestisje må legges bort, og vi må alle erkjenne at dette forsøket ikke er vellykket.

Verre ble situasjonen når byrådet og bymiljøetaten fant ut at man skal fjerne kollektivfeltet i Bygdøy Allé og omgjøre det til sykkelfelt. Allerede nå, etter noen få uker, ser jeg resultatet av dette hver dag. Lange køer i Bygdøy allé nesten hele dagen fordi er bussene og elbilene nå er presset inn i den allerede lange køen. Her forleden startet køen ved Gimle kino.

Bydelsutvalgsleder Jens Jørgen Lie har fått nok av køene i Bygdøy allé.

Situasjonen har blitt uholdbar for beboere og næringsdrivende i Bygdøy allé og nærområdene rundt. Situasjonen er uholdbar for de som reiser kollektivt. Fremkommeligheten til bussene 30 og 31 er blitt vesentlig forverret.

Beklager alle i Løkkeveien

Dette kan ikke fortsette. Vi får ikke trafikkanalyser fra bymiljøetaten, men jeg ser nå at det trenger vi ikke. Vi kan med det blotte øye se hva som skjer hver ettermiddag. Det er kaos, kø, verre forurensning enn på mange år og kollektivtrafikken er fanget i den samme køen som øvrig trafikk.

Beklager alle i Løkkeveiens nærområde; dette var et forsøk som skapte en mye verre hverdag for en annen del av bydelen vår. Dette var et forsøk, og vi ser at det dessverre er mislykket.

Til bymiljøetaten og bystyrets flertall: åpne opp Løkkeveien igjen og fjerne sykkeltraseen i Bygdøy allé og la kollektivtrafikken få slippe frem.

Powered by Labrador CMS