Det blir fyrverkeri og pyro under Gardens drilloppvisning.

Varsler pyro og fyrverkeri i halvannen times periode

Fredag kveld fyres det løs i området.

Publisert

– Vi har som vanlig anmodet ansvarlig pyrotekniker om å unngå å bruke effekter som avsluttes med høye smell, uttaler kommunikasjonssjef Sigurd Folgerø Dalen i Oslo brann- og redningsetat.

Dette i forbindelse med varsel om at det er gitt tillatelse til avfyring av pyroteknikk og fyrverkeri på Huseby leir fredag 30.august 2024 i et halvannen times tidsrom fra klokken 21.30 til klokken 23.00.

Kongen i bryllup

Huseby leir ligger i Sørkedalsveien i bydel Vestre Aker og er hovedkvarteret til Hans Majestet Kongens Garde.

Mens Hans Majestet Kongen selv deltar i datteren, Märtha Louise, og Durek Verrett sitt bryllup i Geiranger, arrangerer Garden nemlig Flomlysdrill 2024 her hjemme i hovedstaden.

Opplyses av flomlys

«På kvelden den 30. august skjer det vi både har fryktet og gledet oss til: Flomlysdrill, årets siste drilloppvisning. Det innebærer at drill- og musikktroppen er på sitt absolutt beste etter et helt år med beinhard trening og oppvisning i både inn- og utlandet», heter det i Gardens egen beskrivelse av arrangementet, som fortsetter:

Garden på Huseby leir i forbindelse med kongelig inspeksjon, her ved Kronprins Haakon, i fjor.

«Som tradisjonen tilsier, vil dette drillshowet være noe helt spesielt. I mørket vil drillbanen på Huseby leir bli opplyst av flomlys, derav kommer navnet flomlysdrill».

Powered by Labrador CMS