Kasem Youssef fra Holmlia skulle egentlig bli rørlegger. Men angrer ikke på at han valgte elektrofag på videregående i stedet.

Kasem (29) fra Holmlia ble landets hyggeligste elektriker i 2019. Nå kan du være med å velge årets hyggeligste håndverker

I år er det femte gang jakten på Norges Hyggeligste Håndverker arrangeres, og du kan være med å avgjøre hvem som vinner. To unge håndverkere fra Oslo har tidligere gjort det skarpt, og begge har en spesiell historie å fortelle.

Publisert

Elektriker Kasem Youssef (29) fra Holmlia skulle egentlig bli rørlegger, men bestemte seg for å bytte til elektro. Det er et valg han aldri har angret på. Og i 2019 ble han som 27-åring kåret til landets hyggeligste elektriker.

— Jeg ble anbefalt å søke yrkesfag på ungdomsskolen, og har alltid vært nysgjerrig på hvordan ting er laget og satt sammen, sa Kasem etter den ærefulle kåringen for to år siden.

— Lå dødssyk med kreft

Også oslomannen Hussain Fares (27) gjorde det skarpt da landets hyggeligste håndverker skulle kåres i 2018. Han ble Norges hyggeligste rørlegger for tre år siden. Den gangen var Hussain 24 år gammel og også landets yngste rørleggermester.

Hussain ble raskt voksen på grunn av noen tøffe år helt i starten av karrieren.

Denne attesten fikk Hussain Fares fra en av kundene under kåringen i 2018: — Håndverkere som Hussain bidrar til at bransjen får et bedre renommé. Og jeg har kun positive erfaringer med ham, skrev kunden som nominerte den unge rørleggemesteren for tre år siden.

– Det var egentlig en tøff start, for å være helt ærlig. Jeg lå dødssyk med kreft. Men det motiverte meg, man blir litt mer voksen i hodet når man ligger så syk. Siden den gang har jeg fulgt planene mine, fortalte den unge rørleggermesteren i 2018.

Slik kan du være med og avgjøre

På nettsiden hyggeligst.no kan du nominere håndverkeren du mener er hyggeligst.

Nå er kåringen Norges Hyggeligste Håndverker i gang igjen. Foruten hovedkåringen er det også sju underkategorier; maler, elektriker, rørlegger, tømrer/snekker, mur og betong, lærling samt øvrige håndverkerbransjer.

I august velger juryen ut tre finalister i hver kategori. Men før det er det deg og meg som nominerer håndverkere til både hovedkategorien og de ulike underkategoriene. Det gjøres ved å gå inn på nettsiden hyggeligste.no.

Selve nomineringen starter 27. april, men allerede nå kan du gå inn på nettsiden og lese hvordan din hyggeligste håndverker kan meldes på av deg.

VårtOslo har nylig utviklet en app for avisen. iPhone-brukere kan laste ned appen i App Store. Alle andre brukere kan laste den ned i Google Play.

Powered by Labrador CMS