Hussain Fares sier det betyr mye for han å gjøre en god jobb og bli godt likt. Foto: Norges Hyggeligste Håndverker
Hussain Fares sier det betyr mye for han å gjøre en god jobb og bli godt likt. Foto: Norges Hyggeligste Håndverker

Hussain (24) fra Oslo kan bli kåret til Norges hyggeligste håndverker

Hussain Fares lå dødssyk med kreft. Om to dager kan Norges yngste rørleggermester få prisen som landets hyggeligste håndverker.

Publisert

Til daglig jobber han i firmaet Trygg VVS, hvor han beskrives som en mester som brenner for yrket sitt og som skaper et godt miljø. Under Boligmessen i Telenor Arena kjemper Hussain mot 21 andre håndverker-finalister.

Hussain Fares ble raskt voksen på grunn av noen tøffe år helt i starten av karrieren.

– Det var egentlig en tøff start, for å være helt ærlig. Jeg lå dødssyk med kreft. Men det motiverte meg, man blir litt mer voksen i hodet når man ligger så syk. Siden den gang har jeg fulgt planene mine, sier den populære rørleggeren, som i dag er både anleggssjef, rørleggermester, gift og far til to små.

Viktig at kundene alltid er fornøyde

Selv trekker Fares frem at det å holde fremdriftsplanen og levere et godt stykke arbeid til kunden er det viktigste i det daglige arbeidet. Det er tydelig at kundene er fornøyde, for hele 59 personer nominerte Hussain til konkurransen. En av nominasjonene sier følgende:

«Hussain er en veldig pålitelig, imøtekommende og kunnskapsrik rørlegger som strekker seg den ekstra mila for sine kunder. Håndverkere som han bidrar til at bransjen får et bedre renommé. og jeg har kun positive erfaringer med han».

Håndverkere som gir det lille ekstra

Administrerende direktør Christel Borge, i småbedriftenes mobilselskap Dipper, er en av initiativtakerne bak Norges Hyggeligste Håndverker. Hun mener at Norge stopper opp uten håndverkere og at det derfor er viktig at dyktige og hyggelige håndverkere løftes fram.

– Faglig dyktighet, seriøsitet og erfaring er ikke det eneste som er viktig når vi velger håndverker. Håndverkere forteller at de jobber tett på all slags folk og at gode samarbeidsevner og dialog også er viktig for sluttresultatet. Men hvorfor er det nesten bare de dårlige håndverker-historiene vi hører? Nettopp derfor er vi på jakt etter håndverkere med glimt i øyet og som gir det lille ekstra. Vi vet at det er mange av dem der ute, sier Borge i en pressemelding.

– Betyr mye for meg

Kriteriene for å vinne er en kombinasjon av faglig dyktighet, service og gode kundeopplevelser. I tillegg til å kåre Norges Hyggeligste Håndverker, skal det i år også kåres vinnere innenfor de individuelle bransjene: lærling, murer, maler, snekker/tømrer, elektriker, rørlegger og en åpen kategori.

Hvem som går til topps i konkurransen blir avgjort 15. september under Boligmessen i Telenor Arena. Konkurransen er et initiativ fra håndverkerbransjen for å skape større stolthet og engasjement for håndverkeryrkene. Det er andre gang kampanjen arrangeres, og engasjementet har vært enormt. 2444 nominasjoner har kommet inn og over 210 000 stemmer er registrert.

– Det hadde betydd mye for meg å bli Norges hyggeligste håndverker. Det viser at man blir satt pris på for det man gjør. Jeg prøver å være hyggelig hver eneste dag, og dette viser at det virker, sier Hussain Fares. Her kan du stemme på han.

Oppdatering: Tømrer Terje Gangstø fra Bergen ble kåret til Norges hyggeligste håndverker. Husain Fares fikk prisen som Norges hyggeligste rørlegger.