DEBATT

Politikerne i byen har nå muligheten til å utvide skolegården til Sagene skole.
Politikerne i byen har nå muligheten til å utvide skolegården til Sagene skole.

– Større skolegård på Sagene skole vil gi oss bedre hverdag

Det er nå vi har sjansen til å få en større skolegård. Grip den sjansen. Ikke bare for oss, men for de tusenvis av barna som kommer etter.

Publisert

Jeg forstår at foreldrene ønsker seg større skolegård for barna sine, sier Nina Sollien Ullestad fra Utdanningsetaten til VårtOslo. Men det er jo ikke foreldrene som får glede av en større skolegård. Vi elever på Sagene skole ønsker oss større skolegård!

I løpet av grunnskolen tilbringer vi cirka 2000 timer i skolegården vår og vi har for liten plass. Det er slitsomt for mange å sitte stille i en hel time, og det blir fort uro. Større skolegård ville gjort det enklere å være i fysisk aktive mellom timene.

En unik mulighet

Ullestad sier at Sagene skole har litt større areal per elev enn andre skoler i bydelen. Men de fleste har under halvparten av de nasjonale anbefalingene.

Ullestad peker også på at det nesten aldri er mulig å utvide skolegårder i indre by. Nå er det en ledig tomt ved Sagene skole. Dette er en unik mulighet.

Grip sjansen

Sagene skole har rikelig med grøntområder rett utenfor skoleporten, sier Ullestad. De nærmeste områdene er små eller bratte og farlige på grunn av elva og Ring 2. For å komme til et sted utenfor skolen hvor det er mulig å leke, må vi gå et lite stykke og på den tiden det tar, er friminuttet slutt.

Det er nå vi har sjansen til å få en større skolegård. Grip den sjansen, ikke bare for oss, men for de tusenvis av barna som kommer etter.

PS: Denne saken har du fått lese gratis. Vi håper at du syntes den var bra. Vi lever av og for oslofolk. Tegn et abonnement, slik at vi kan fortsette å lage god journalistikk som engasjerer og rører deg, der du lever. Til deg som allerede abonnerer, tusen takk.

Powered by Labrador CMS