KFUM Oslo-trener Jøgen Isnes har stor tro på at gutta hans kan spille i Eliteserien neste sesong.
KFUM Oslo-trener Jøgen Isnes har stor tro på at gutta hans kan spille i Eliteserien neste sesong.

For andre gang på rad har KFUM Oslo mulighet til å rykke opp til Eliteserien. — Vi blir bedre og bedre år for år, mener Jørgen Isnes

Etter sin beste sesong i førstedivisjon noen gang, er kameratgjengen fra KFUM Oslo nærmere norsk fotballs toppsjikt enn noen gang. — Vi er klare for Eliteserien, sier trener Jørgen Isnes.

Publisert

Forrige sesong stoppet KFUM Oslos ferd mot toppen i norsk fotball både i kvartfinalen i cupen og i kvartfinalen i kvalifiseringen til Eliteserien. Denne sesongen har ting gått enda bedre på kunstgresset på Ekeberg. Med en seriekamp igjen å spile kan de rød og hvitstripete ikke bli dårligere enn fire i serien. Dermed blir det også i høst kvalikspill for å kunne spise kirsebær med de store neste år.

— Dette har vært en helt fantastisk sesong. Nå har vi trua på at vi kan rykke opp til Eliteserien, ser Kåffa-trener Jørgen Isnes til VårtOslo.

— Sluttspill er litt bingo

Før Isnes og hans disipler setter seg på flyet til helgas siste seriekamp borte mot Brann i Bergen, er fasit for opprykksmulighetene helt klare. Klubben kan ikke bli dårligere enn nummer fire i årets OBOS-liga, og er dermed garantert plass i sluttspillet for å kvalifisere seg til spill i Eliteserien neste år.

Vinner de helgas kamp borte mot den suverene serielederen Brann sementerer Ekeberg-klubben tredjeplassen. Taper de, og Start vinner sin hjemmekamp mot Ranheim, blir det en fjerdeplass på KFUM-spillerne. Forskjellen på tredje og fjerdeplass er at det med tredjeplass blir en runde mindre i kvalifiseringsspillet å komme seg gjennom.

— Det hadde jo vært greit å ta med seg tredjeplassen. Da blir det færre kamper å forberede seg til så sent i sesongen, sier Isnes.

Toppscorer Moussa Nije (t.v) og resten av KFUM-laget har hatt mye å juble for denne sesongen.
Toppscorer Moussa Nije (t.v) og resten av KFUM-laget har hatt mye å juble for denne sesongen.

Han mener sjansene for opprykk er gode, men tar noen forbehold.

— Et sluttspill er litt som bingo. Seriespillet er mer forutsigbart. For å lykkes i kvaliken må du prestere der og da. Det er små marginer som skiller mellom himmel og helvete, mener 43-åringen.

Han har likevel tro på at det er mulig å slå Brann borte, selv om de tapte hjemmekampen i vår 1-5.

— Vi har til tider vist at vi kan skape trøbbel for dette Brann-laget, så vi reiser over fjellet med en positiv innstilling, sier Kåffa-treneren.

— Vi er gode nok for Eliteserien

Skulle den lille klubben fra Ekebergsletta rykke opp, vil det helt sikkert komme en diskusjon om klubben er stor nok til å lykkes på norsk fotballs øverste hylle. Sittende med en kaffekopp i klubbstua på Ekebergsletta, er ikke Isnes i tvil om hva han mener om dette.

— Jeg mener vi så absolutt har noe i Eliteserien å gjøre, sier han før han legger til:

— Om du ser på de lagene som ligger i bunn av Eliteserien, mener jeg forskjellen mellom dem og oss ikke er veldig stor. Kanskje har noen av lagene noen enkeltspillere vi ikke har, som kan levere på et veldig høyt nivå. Ellers er det i mitt hode ikke store forskjeller på klubbene, mener Isnes.

KFUM Arena er langt unna å holde standarden for Eliteserien
KFUM Arena er langt unna å holde standarden for Eliteserien

Skulle fotballen holde eliteserieklasse, er det andre deler av logistikken som ikke er like godt stilt. KFUM Arena, hvor laget spiller sine hjemmekamper, har nytt kunstgress og undervarme, men ellers mangler det meste. Skulle det bli opprykk må klubben høyst sannsynlig belage seg på å spille hjemmekampene sine et annet sted enn på Ekeberg.

— Hvor vi spiller ved eventuelt opprykk er ikke klart. Nå jobbes det hardt og godt i klubbledelsen med å finne en løsning på akkurat det, forteller hovedtreneren.

Ny stadion i nabolaget er under planlegging, men foreløpig har ikke klubben fått igangsettelsestillatelse for byggingen fra plan- og bygningsetaten.

Tar viktige skritt hvert år

Siden 43-åringen tok over som hovedtrener før 2017-sesongen, har utviklingen i den lille klubben vært enorm. Det har ført til at navnet hans har blitt nevnt ved flere anledninger når større klubber som Stabæk og Vålerenga har vært på trenerjakt

Oslo-gutten, med bakgrunn fra Skeid og Lørenskog, har likevel valgt å bli værende på Oslo sør.

— Det viktige for meg er at kubben har tatt store skritt hvert år Vi blir stadig en bedre og bedre klubb både på og utenfor banen. Det har vært en viktig grunn til at jeg fortsatt er i klubben, forteller han.

For andre gang på rad har trener Jørgen Isnes og KFUM-spillerne mulighet til å kvalifisere seg for spill i Eliteserien.
For andre gang på rad har trener Jørgen Isnes og KFUM-spillerne mulighet til å kvalifisere seg for spill i Eliteserien.

Før denne sesongen gikk klubben, hvor de aller fleste av spillerne enten jobber eller studerer ved siden av fotballen, til det skrittet å flytte de daglige treningene fra kveldstid til formiddagene. Det mener sjefen selv har vært et svært viktig grep for å kunne fortsette lagets positive utvikling.

— Det å flytte på treningstidene har vært et veldig heldig grep. Nå merker du at det blir både mer kvalitet og mer energi på treningene. Det er viktig for å fortsatt kunne utvike laget og enkeltspillere, mener Jørgen Isnes.

Vil være en bydelsklubb

I Oslo-fotballen er det opplest og vedtatt at Vålerenga er østkantens lag. Skeid har sin tilhørighet rundt Torshov og nordover i hovedstaden, mens Lyn er vestkantens lag. For KFUMs del er tilhørigheten ikke like sterk, selv om klubben holder til på Ekeberg.

— Hvem er det egentlig dere vil appellere til, Jørgen?

— Det der er et veldig godt spørsmål. Først og fremst er vi en klubb for medlemmene våre, men så ønsker vi jo også en være en bydelsklubb for områdene rundt oss, sier KFUM-treneren.

Han innrømmer at kampen om tilskuere i oslofotballen er hard, men mener byen har plass til to eliteserielag.

— Når det gjelder muligheten til å hente lokale spillere og tiltrekke seg talenter har Oslo store muligheter, og det er kart at det er plass til to eliteserielag her i byen. Mangelen på gode anlegg å trene på gjør det likevel utfordrende å gi de som vil opp og fram en mulighet til å utvikle seg, avslutter han.

Powered by Labrador CMS