Grüner-spillerne angrep motstanderen i flokk, men gikk på et surt tap hjemme mot risk tirsdag kveld.

Grüner leverte kanskje årsbeste. Likevel ble det tungt mot et Frisk som fikk god hjelp av dommerne

Etter å ha levert det som kanskje var årsbeste ble det likevel ikke poeng på Grüner i hjemmekampen mot Frisk. Men Grüner-kaptein Tim Robin Johnsgård fokuserer på det positive. — Nå begynner vi å se ut som et seniorlag.

To seire på 14 kamper er ikke akkurat mye å slå i bordet med for Grüner hockey så langt i sesongen.

Den siste tiden har formen likevel vært oppadgående, og det er positive tendenser i lagets spill.

— Tar for mange dumme utvisninger

Søndag gjorde gutta i lilla og sort seg så absolutt ikke bort mot storebror Vålerenga borte på Jordal. Og i tirsdagens kamp mot Frisk ble spillemessig kanskje årets beste for Løkka-klubben.

Men som til slutt likevel måtte finne seg i å svelge et 4-1 tap på hjemmebane. Noe av årsaken ligger hos dommerne, som hadde noen tvilsomme avgjørelser utover i kampen.

— I dag var det surt å tape, sier hovedtrener Morten Elverud til VårtOslo.

Tirsdagskveldens førsteperiode var nok den klart beste perioden Grüner-spillerne har levert så langt i år.

I løpet av de første 20 minuttene klarte de å presse og ryste Frisk kraftig.

Grüner-presset skapte store problemer for Frisk i deres egen sone Her er Nils Carnbäck nære å stjele pucken rett foran keeper Nicklas Dahlberg.

— I dag så vi ut som et seniorlag. Endelig begynner vi å tørre å sette press på motstanderne våre, sier kaptein Tim Robin Johnsgård.

Han var skuffet over å ha tapt kampen, men ville ikke være med på noen kritikk kampens dommere.

— Vi må slutte å ta dumme utvisninger. Du vinner ikke kamper med stadig en spiller mindre på isen, mener kapteinen.

Sterk start fra Grüner

På papiret skulle det være stor forskjell mellom de to lagene. Men den første perioden viste at Grüner på en god dag kan spille jevnt med de aller fleste.

Starten av kampen ble en særs jevn affære, og etter snaut seks minutters spiller skal også hjemmelaget ta ledelsen.

Da er tidligere Vålerenga- og Lørenskog-back Lars Erik Francke-Enersen på rett sted til rett tid etter at Frisk-keeper Nicklas Dahlberg må gi retur på et skudd fra Sebastian Laborri Christansen.

Sebastian Laborri Christiansen og resten av Grüner-laget tok for dårlig vare på sjansne de fikk tirsdag kveld.

Resten av perioden skal bli like tight som det starten var, men kort tid før pausesignalet lyder kan gjestene fra Asker utlikne til 1-1 ved importen Felix Girard, med en spiller mer på isen.

Dermed kunne askerbøringene noe ufortjent gå til hvilen med litt lavere skuldre enn de trolig hadde i starten av perioden.

Merkelig dømming snur kampen

Den andre perioden ble som den første, en svært jevn og intens periode. Selv om gjestene fra start var litt mer i føringen spillemessig enn hva de hadde vært i den første perioden. Målene skulle derimot vente på seg.

Utover i perioden skal så dommerne bestemme seg for å hjelpe Frisk. Først får hjemmelagets Emil Holm Larsen en to minutters utvisning når dommerne mener han spiller pucken over vantet med vilje.

Domerne var ikke veldig populære i Grünerhallen tirsdag. Her er det kaptein Tim Robin Johnsgård som ikek er helt fornøyd med heremennen i striper.

Denne utvisningen får ikke Frisk-spillerne noe ut av, men askerbøringene skal likevel ta ledelsen etter 14 minutter ved den svenske storscoreren Anton Holm.

Denne mener mange på tribunen burde vært annullert på grunn av høy kølle på en Frisk-spiller i forkant av scoringen.

To minutter senere skal dommerne så igjen velge å hjelpe bortelaget.

Først får Tobias Skuterud en merkelig utvisning for krysstakling, og så får Grüner i tillegg en to-minutter etter protester på utvisningen. Med to spillere mer på isen kan dermed Hampus Gustafsson sende Asker-laget til pause med ledelsen 3-1.

— Det var noen rare dommeravgjørelser iløpet av kampen ja, sier TV2-ekspert Sebastian Skaar.

Det vil seg ikke for Grüner

I siste perioden er det imidlertid et kamplystent Grünersom kommer ut på isen. Intensiteten og presset fra førsteperioden var tilbake, og Frisk-spillerne var tydligvis både overrasket og rystet.

Tett og jevnt var det under hele kampen. Her hindres Grüners Nicolai Eliesen i skuddøyeblikket av to Frisk-spillere.

Men Grüner er ikke Grüner om de ikke sløser med mulighetene de får til å score mot presumptivt bedre lag.

Gjestene derimot var giftige når de fikk sjansen, og etter ti minutters spill kan Fredrik Bjørndal, etter et vakkert angrep, sende gjestene i ledelsen 4-1.

Derfra og inn jobber hjemmelaget hardt for å pynte på resultatet, men det vil seg ikke helt foran mål. Dermed tar Frisk med seg alle tre poengene hjem på den korte bussturen tilbake til Asker.

Grüner - Frisk = 1 - 4 (1-1, 0-2, 0-1)

Grüner ishall

241 tilskuere

Hovedommere: Espen Olsvik / Robin André Berg

1.per: 1-0 (05.51) Lars Erik Francke-Enersen (Sebastian Laborri Christiansen / Emil Holm Larsen) 1-1(19.26) Felix Girard (Bobby Macintyre / Håkon Pedersen)

2.per: 1-2 (34.03) Anton Holm (Macintyre / Girard) 1-3 (37.35) Hampus Gustafsson (David Morley / Thomas Valkvæ Olsen)

3.per: 1-4 (50.21) Fredrik Bjørndal (Morley / Gustafsson)

Utvisninger: GRÜ: 7x2min FRI: 6x2min