Grüner-spillerne jubler etter å ha snudd kampen og slått MS 3-1 i byderbyet på Manglerud lørdag ettermiddag.

Fem mål på kampens siste ti minutter ga Grüner derbyseier mot MS

Det så mørkt ut for gutta i lilla en stund, men de siste ti minuttene gjorde opp for en laber start i oppgjøret mot MS.

Seier mot Lillehammer og tap etter overtid mot Stavanger i løpet av den siste uka, har vist at Grüner-gutta så absolutt kan spise kirsebær med de store og etablerte klubbene i norsk topphockey. Lørdagens byderby, borte mot drabantbylaget MS, var en nedtur i femti minutter. Så scoret laget fra Løkka fem mål på de siste ti.

— Det virka som vi rett og slett ikke var klare for kampen i dag, sier lagkaptein Christoffer Gozzi til VårtOslo etter kampslutt.

Fem mål på ti minutter

Etter å ha slitt stort gjennom de to første periodene, skulle avslutningsminuttene bli en enorm opptur for Grüner-spillerne. Etter å ha stanget og stanget mot et solid MS-forsvar, skulle det etter ti minutter av den siste perioden endelig løsne. Petter Birkheim Andersen kunne knalle inn utligningen til 1-1.

Grüners Sander Frøberg setter inn det viktige ledermålet.

— Det er fantastisk deilig å få den scoringen akkurat da. Vi føler vi er mer og mer på vei inn i kampen, samtidig blir MS slitne på slutten, smiler kaptein Gozzi.

Lørdagens trepoenger var også viktig, i og med at den største konkurrenten til å nå den siste sluttspillplassen, Ringerike, avga poeng mot Sparta lørdag. Nå er det bare tre poeng opp til åttendeplassen.

— Det har vært en veldig god uke for oss. Det hadde vært kjipt å gå på en blemme her, sier Grüner-kapteinen.

— En enorm opphenting

Etter den den dårlige førsteperioden var hoedtrener Morten Elverud klar på at han ønkset å se mer fra sine egne spillere. Akkurat som kaptein Gozzi, mener han laget ikke virka helt påskrudd i starten av kampen.

— Dette var en av de råeste opphentingene jeg har sett. Det er så fantastisk deilig å vinne etter den starten på kampen vi hadde, sier Elverud.

Nå ser både han og kaptein Gozzi fram til å få besøk av Storhamar i Grüner ishall på torsdag.

— Det blir tøft, men selvfølgelig går vi for å vinne, ser den svenske kapteinen.

Elendig førsteteperiode fra Grüner

Etter spillemessig å ha imponert de par siste kampene, ble åpningen på lørdagens byderby i Manglerudhallen et lite antiklimaks for Grüner-spillerne. Egentlig ble hele den første perioden et langt skritt tilbake for Morten Elveruds disipler. Det var lite som ville seg offensivt, og et hardt pressende MS-lag var det førende laget i starten av perioden, uten å skape de aller farligste sjansene.

Grüner-trener Morten Elverud var ikke fornøyd med hva gutta hans viste i den første perioden mot MS lørdag.

Etter fem minutter blir en MS-spiller hektet på vei igjennom og dommerne gir straffeslag til hjemmelaget. Fjorårets Grüner-forward Robin Olsen Syversen får æren av å ta det, og får lurt pucken bak franske Quentin Papillon.

Resten av perioden blir som starten, hvor hjemmelaget skaper det som er av sjanser, mens gjestene fra Løkka er langt unna den formen de har vist fram den siste uka.

Annulert Grüner-mål

Etter en førsteperiode langt under pari, var det et langt mer offensivt Grüner-lag som, kom på isen til den andre perioden. Tydelig var det at trenerne Morten Elverud og André Evensen hadde latt spillerne få høre en og annen sannhet i den første pausen.

En mer offensiv tilnærming til tross, andreperioden ble nok en periode hvor det ikke skulle fungere ordentlig for Grüner offensivt. Mens gutta fra Løkka hadde pucken mest, var det lite farligheter de klarte å skape. De gangene de var frampå, sto landslagskeeper Lars Haugen som en gud i MS-buret.

Begge lags målvakter hadde en god kamp lørdag. Her stopper franske Quentin Pappilon, MS-forward Christoffer Larsen Berger.

Heller ikke Grüners sisteskanse gjorde seg bort, og selv om MS en periode hadde muligheten til å spille fem mot tre, grunnet utvisninger, ble det ingen flere mål på de gule og grønne. Grüner har derimot en puck i mål helt på tampen av perioden, men denne blir annulert for høy kølle.

Dermed stor det fortsatt 1-0 til hjemmelaget etter to perioder.

Total snuoperasjon fra Grüner

Den tredje perioden startet som et lite søvnig gjesp, selv om lyden på høyttaleranlegget endelig var tilbake i Manglerudhallen. Det var lite i intensitet og spill som i det hele tatt tydet på at dette var et byderby. Ingen av lagene evnet å glede med spill, og en godt besøkt ishall var særs stille i lange perioder.

Kampfakta

MS - Grüner = 1-5 (1-0, 0-0, 0-5)

Manglerudhallen

Hoveddommere: Roy Stian Hansen / Marcus Vardeberg Wannerstedt

1.periode: 1-0 4:46 Robin Olsen Syversen (straffeslag)

2.periode: Ingen

3.periode: 1-1 50.18 55 Petter Birkheim Andersen ( Tobias Skuterud / Nicolai Eliesen) 1-2 52:50 Sander Frøberg (Charlie Björlin / Marius Carro Hansen) 1-3 53:22 Trym Auren (Gustaf Berling / Andersen) 1-4 56:16 Eliesen (William Mäkinen) 1-5 58:02 Stian Thorbjørnsen (Joakim Opseahl

Utvisninger: MS: 14 2min GRÜ:16x2min

Grüners beste spiller: Quentin Pappilon

Etter ti minutters spill, skal bortefansen så endelig få noe å juble for. Petter Birkheim Andersen har vært en av de store formspillerne i svart og lilla den siste tiden, og skuddet han sender i vei skal gi gjestene den lenge etterlengtede utligningen i kampen. Og så minutter senere skal det løsne for Grüner. Kanskje er det litt ufortjent, men i spill fire mot fire gir Sander Frøberg først Dælenenga-klubben ledelsen 2-1, før Trym Auren sekunder senere øker ledelsen for gjestene til 3-1.

Derfra og inn blir perioden preget av mange utvisninger og rotete spill. Men gutta fra Løkka er ikke ferdige med å snu kampen helt på hodet. Med tre minutter igjen å spille og en mann mindre på isen øker de nok en gang ledelsen. Denne gang er tidligere Vålerenga-spiller Nicolai Eliesen sist på pucken.

Og så om det ikke var nok, kunne Stian Thorbjørnsen virkelig sette den siste spikeren i MS-kista med Grüners femte scoring for ettermiddagen.