Sterke Kalle Ekelund forsvarte Vålerenga i hele 24:21 minutter i kampen mot Ringerike.

Kjempesløsing av sjanser fra Vålerenga ishockey mot Ringerike

Kampen går til spilleforlengelse, og det føles som et lite ran. Vålerenga klart best av de to lagene gjennom 3 * 20 minutter, men sliter med de siste desimeterne.

Rammen for kampen var grei nok. Ringerike lå på 8. plass med 12 poeng, mens Vålerenga lå på 5. plass med 21 poeng. For Ringerikes del var det snakk om å forsøke å skaffe seg enda mer poeng for å holde Grüner og Manglerud Star nede, for Vålerengas del å klatre oppover.

Kampen starter med et massivt Vålerenga-press. Det holder seg helt til Jørgen Karterud pådrar seg en to-minutters utvisning for å slå på skøytene etter snaue to minutter. Underveis i disse to minuttene er Ringerike på et par visitter i Vålerengas sone, men får ikke etablert noe spill der. Vålerenga re-etablerer seg i Ringerikes sone, og ikke før det er spilt ti minutter av perioden klarer Ringerike å bli giftige i Vålerengas sone.

Og det blir uttelling for gjestene. Vålerenga slår en icing, og nesten rett fra den påfølgende droppen setter Michael Söderberg pucken inn bak en delvis dekket Steffen Søberg. 0-1.

Jørgen Karterud pådro seg en utvisning og en assist under kampen mot Ringerike.

Sterk Ringerike-keeper

Vålerenga beholder presset, og bare en god Mattias Petterson hindrer målkavalkade i den enden av isen. Vålerenga eier perioden, men sløser stort. Ringerike lar seg ikke lure til å ligge lavt, de pusher på fremover og har faktisk en 3-4 gode sjanser. Perioden ebber dog ut, og lagene går altså til pause på stillingen 0-1. Skuddstatistikken 15-7.

Etter bare 27 sekunder i andre periode kommer 0-2 ut av intet. Målscorer Michael Söderberg finner Kenneth Guldbrandsen, som setter pucken bak Steffen Søberg. Men det går ikke lang tid før Vålerenga er tilbake som det førende laget.

Steffen Søberg hadde ikke sin beste kamp og opplevde hardt press i straffekonkurransen på slutten.

Finsk mål

På snaue to minutter ryker Ringerikes Karl Markström ut to minutter for en holding, men Vålerenga evner ikke å utnytte overtallet. Men på 26:10 løsner det endelig for Vålerenga.

Stefan Espeland spiller en puck til Mika Partanen som står midt foran mål et par meter innenfor blålinja. Partanen fyrer av, og pucken går kontant inn nede ved høyre stolperot: 1-2.

På 27:59 tildeles Mathis Olimb en utvisning, men Ringerike får ingen uttelling, faktisk er det Vålerenga som er nærmest scoring i dette overtallet. Spillet fortsetter å bølge frem og tilbake, og Vålerenga er lite fornøyde med å ikke score på sjansene sine.

Sjokkerende 0-2 før Vålerenga plukket opp tempoet og utlignet til 3-3.

Vålerenga girer opp

1-3 kommer på drøye 35 minutter. Steffen Søberg slipper en puck, denne snapper Johan Eriksson opp, spiller til Karl Markström som lurer pucken inn i mål, til 1-3. Vålerenga sliter, og perioden ebber ut uten at Vålerenga, som stadig presser på, evner å omsette sjansene. Skuddstatistikken 19-5.

3. periode starter med et overtallsspill for Vålerenga, og det utnytter Stefan Espeland. I spill 5 mot 4 får han et pass fra Mathis Olimb som han setter bak en ellers god Mattias Pettersson. 2-3 og ny pepp i kampen. Vålerenga girer endelig opp et par hakk, og Ringerike blir hengende etter også i egen sone. Scoringen var tydeligvis det «iskrigerne» trengte.

Og det betaler seg.

Assisterende kaptein Tommy Taimi slet hardt og spilte mye.

Snaue 45 minutter er spilt og det er et voldsomt havoc inne rundt målet. Skuddene hagler, og til slutt får Magnus Brekke Henriksen pirket pucken inn. 3-3, Henriksens første for sesongen.

Spillforlengelse og straffer

På 52:28 bytter Ringerike av ukjent årsak ut målvakten, og snaue to minutter etter får Ringerikes Karl Markström en utvisning for å slå. Vålerenga befester seg i Ringerikes sone – igjen, også denne gang uten uttelling. Kampen går til spilleforlengelse, og det føles som et lite ran. Vålerenga klart best av de to lagene gjennom 3 * 20 minutter, men sliter med de siste desimeterne.

Til slutt gikk det til fem minutter spillforlengelse.

Spilleforlengelsen avvikles i spill 3 mot 3, og her bør Vålerenga være sterkest. Men snaue minuttet ut i forlengelsen pådrar Mathis Olimb seg en to-minutter, og da skal det spilles 4 mot 3. Ringerikes overtall blir resultatløst, det samme gjøre resten av spilleforlengelsen. Det skal avgjøres på straffer.

Vålerenga bommer på sine 5, Ringerike scorer på sin 5. og siste straffe.