DEBATT

Regine Folkman Rossnes
Historisk sett synes jeg det er rørende. Da det var ulovlig å være skeiv, var Sofienbergparken et av treffstedene i Oslo, sier Regine Folkman Rossnes.

– La oss fortsette med Pride Park i Sofienbergparken

Jeg trivdes ikke på Kontraskjæret. Området ble alt for stort og støvete. Derfor var jeg lenge spent på hvordan Pride Park ville bli i Sofienbergparken.

Publisert

Jeg sitter igjen med gode minner fra årets gjennomføring av Oslo Pride. Jeg jobbet der selv som bartender nok et år, en jobb jeg trives godt med.

Historisk sett synes jeg det er rørende at det skulle være nettopp her i år. Jeg har opplevd at ikke alle er kjent med dette, men da det var ulovlig å være skeiv, var Sofienbergparken et av treffstedene i Oslo.

Fremdeles er det flere skeive som liker å møtes her. Dessverre var det også et homofobisk drap her i 1991. Derfor føles det ekstra viktig og riktig å arrangere Pride Park nettopp her i Sofienbergparken.

Føltes tryggere

Personlig trivdes jeg ikke på Kontraskjæret. Området ble alt for stort og støvete. Jeg syntes også det var ubehagelig å komme seg hjem sent etter jobb. På Grünerløkka var det mer folksomt i gatene da parken stengte for kvelden, og føltes derfor tryggere.

Som vanlig ble Pride Park fylt opp av gjester. Da det ikke var mulig å få sitteplasser, var det flere som valgte å sitte på pledd på gresset, som så veldig koselig ut. Ikke akkurat noe som hadde fungert på brosteinen i Spikersuppa.

Naboklager

Ved å arrangere Pride Park i Sofienbergparken, har det kommet naboklager, siden parken stenges av, og det blir mye lyd. I dette tilfellet er det ikke bare Pride Park som er blitt kritisert, siden Piknik i Parken ble arrangert samme sted noen uker før.

Jeg er enig i argumentet at en offentlig park er for alle. Men det kan heller ikke være en menneskerett at naboer får førsteprioritering ved bruk av en park.

Det er masse variasjon i hvor festivaler arrangeres. Som Tons of Rock på Ekebergsletta og Øyafestivalen i Tøyenparken. Pride Park har dessuten gratis inngang, og holder seg til stilletid.

Det er irriterende

Hvis det er såpass problematisk at det er lyd i en hovedstad, er det kanskje en ide å flytte vekk fra et såpass sentralt sted som Grünerløkka? Personlig synes jeg det er irriterende når for eksempel Oslo maraton arrangeres, og det blir kaos i kollektivtrafikken. Men dette er en del av å leve sammen i et samfunn hvor man har forskjellige interesser.

Piknik i Parken ble i sin tid flyttet fra Vigelandsparken til Sofienbergparken, fordi målgruppen først og fremst viste seg å være fra dette området.

Vel blåst

Nylig er det blitt kjent at det fryktes for slitasje på Kontraskjæret. Hva med heller å fortsette arrangere Pride Park i Sofienbergparken?

Jeg har møtt flere andre som var positive til å være her. Lykke til med videre planlegging, og vel blåst med årets gjennomføring.

Powered by Labrador CMS