Ida Marie Øksenholt Kvalvik (25) og Tuva Senum Lie (25) på Pickles bestemte seg for å kombinere sine to hobbier: musikk og strikking.
Ida Marie Øksenholt Kvalvik (25) og Tuva Senum Lie (25) på Pickles bestemte seg for å kombinere sine to hobbier: musikk og strikking.

Etter stengetid inviterer Ida Marie (25) og Tuva (25) til musikk og strikking i lille Pickles på Grünerløkka

En gang i måneden er det strikking og livemusikk på butikken Pickles, der besøkende kan oppleve musikalske opptredener av band og artister mens de strikker. Konseptet ble til da to venninner bestemte seg for å kombinere hobbyene sine.

Publisert

I Markveien på Grünerløkka ligger strikkebutikken Pickles. Her jobber venninnene Ida Marie Øksenholt Kvalvik (25) og Tuva Senum Lie (25), som begge gikk på musikklinjen sammen på videregående.

Da de startet å jobbe sammen kom de på en ide: Hvorfor ikke kombinere interessen for sang og strikking?

— Spent på hvordan det ble mottatt

— Ida jobbet her fra før, så begynte jeg her. Da ble vi gira på å finne på noe gøy, og begge to er glade i musikk, forteller Lie.

— Vi var litt spent på hvordan det skulle bli mottatt av sjefen, men det ble veldig godt mottatt, sier Kvalvik.

Sammen startet kollegaene og venninnene konsertserien Pickles Strikk og Musikk. Konseptet er enkelt: Inviter folk til butikken etter stengetid for intime konserter og strikking.

Konsertene holdes både av artister Ida Marie og Tuva selv har studert med, og nyere artister som kanskje ønsker å prøve seg frem.

— Vi hadde lyst til å starte et konsept der vi fikk drevet med de to tingene vi liker å gjøre: høre på musikk og strikke, forteller Lie (25), som selv er artist.

Tuva Senum Lie (t.h.) er selv artist og opptrer under en konsert på Pickles.
Tuva Senum Lie (t.h.) er selv artist og opptrer under en konsert på Pickles.

— Vi har ofte sittet hjemme hos hverandre og hørt på musikk og strikket. Så tenkte vi at dette var et konsept vi kunne ta med ut til folket, sier Kvalvik (25).

I tillegg til å være på konsert er publikum også på en strikkekveld. Det serveres kaffe, saft og hjemmebakst, som er inkludert i billetten.

— Det er mer enn bare en konsert, sier Lie.

— Folk sier det er et originalt konsept

Den første konserten på Pickles var 31. mars. Da booket venneparet noen artister de kjente fra studietiden og inviterte venner og familie. Men det kom likevel flere publikummere til den lille butikken enn forventet.

— Det er i butikkens hjørne vi setter opp scenen, og vi setter opp stoler i butikken. Vi får plass til 30 stykker. På den første konserten kom det 27 personer, noe som var mer enn forventet. Det var ganske fullt her da, forteller Lie.

Kolleger og gamle venninner: Ida Marie Øksenholt Kvalvik og Tuva Senum Lie gikk på musikklinjen på Dahlske Videregående Skole, før de begynte å jobbe på Pickles.
Kolleger og gamle venninner: Ida Marie Øksenholt Kvalvik og Tuva Senum Lie gikk på musikklinjen på Dahlske Videregående Skole, før de begynte å jobbe på Pickles.

— Vi har fått mye positive tilbakemeldinger. Folk sier det er et originalt konsept og best av alt sier folk at de kommer tilbake. Det gir oss stor tro på at det er et bra konsept, sier hun.

Stort spenn i publikum

Kvalvik forklarer at de pleier å sette ut skilt og lys så folk i gaten ser at det skjer noe i butikken, og at dette absolutt trekker oppmerksomhet. — Vi opplever at mange titter inn når døra er lukket mens det er konsert, forteller hun.

— Det er stort spenn i hvem som kommer. Om de er studenter eller sykepleiere, og forskjellig alder, fortsetter Kvalvik.

Konsertene er nedstrippet og rolige, og sjangermessig holder jentene seg til rolige former som visesanger, folk-pop og indie. — Vi kjører en høyttaler for å løfte det litt, men stort sett har det vært kassegitar og sang, sier Kvalvik.

Neste konsertdato 29. september, med blant annet bandet Lysning. Billetter kan kjøpes via Facebooksiden til Pickles.

Billetten inkluderer konsert, hjemmebakst, kaffe og en eksklusiv rabattkupong som kan benyttes hos Pickles i Markveien 56.

Powered by Labrador CMS