Politioverbetjent Per Heggedal leder Aksjon skolevei utenfor Bygdøy skole. Under briefingen før kontrollen var Heggedals siste ord til mannskapene, husk, godt humør

Politiets Aksjon skolevei ved Bygdøy skole: - Vi ser etter ruskjøring, mobilbruk og manglende vikeplikt for gående

Utenfor Bygdøy skole sto politiet klar til å slå ned på ulovlig mobilbruk, manglende bilbeltebruk og manglende vikeplikt for gående. De aller fleste var lovlydige, og satte pris på politiets arbeid.

Publisert

— Vi ser etter mobilbruk og bilbeltebruk og vi ser etter ruskjøring, sier politioverbetjent hos trafikkansvarlig enhet Sentrum, Per Heggedal (46).

— Der det er aktuelt ser vi også på at vikeplikten for fotgjengere blir overholdt, og vi skal også følge med på, og slå ned på, sykling på rødt lys, legger Heggedal til.

— Har sett mye uvettig mobilbruk på Bygdøy

I tillegg til disse kontrollene kjøres det fartskontroller over hele byen i samarbeid med trafikkpolitiet.

Bilene passerte Bygdøy skole i rolig tempo i morgentimene på tirsdag. Når foreldrene kom kjørende med sine små håpefulle var det allikevel et lett kaos utenfor skolen. Litt etter kl. 08.00 startet politiet sin kontroll av sjåførene som passerte skolen.

I anledning skolestart gjennomfører politiet i denne og neste uke Aksjon skolevei over hele Oslo.

Heggdal og kollegaene stoppet hver eneste bil som passerte Bygdøy skole, og hadde også en kontroll utenfor Folkemuseet. Sjåførene fikk lov til å blåse i et lite rør. Røret gir beskjed om føreren er alkoholpåvirket.

Aksjon skolevei går over to uker i forbindelse med skolestart.

— Her på Bygdøy har vi tidligere kommet over en del mobilbruk. I nye, moderne biler er det mulig å bruke mobilen uten å ta hendene fra rattet, allikevel har vi sett en del uvettig mobilbruk her på Bygdø, sier Heggedal.

— Voksne synder mot bilbeltepåbud

— Det verste er imidlertid teksting mens bilen er i fart. Det tar oppmerksomheten fra sjåføren. Når det gjelder bilbeltebruk er det helst de voksne som synder mot det, sier politioverbetjenten til VårtOslo.

Politiet fulgte med på mobil- og bilbeltebruk. Alle som passerte Bygdøy skole måtte stoppe og avgi alkoholtest.

Han håper virkelig at folk forstår viktigheten av å kjøre spesielt oppmerksomt i nærheten av barneskoler.

— Barn oppfatter trafikk dårligere

— Barn har en dårligere oppfattelse av trafikkbildet enn oss voksne, derfor må vi være aktsomme, sier politioverbetjenten.

Politikontrollen skapte litt kø i Strømborgveien, men alle sjåfører vi så, tok kontrollen med et smil. Sjåfører VårtOslo var i kontakt med, fortalte at de satte pris på politiets arbeid for trafikksikkerheten rundt skolene i byen.

Powered by Labrador CMS