Ringerike-keeper Mattias Petterson stengte buret i fredagens kamp mot Grüner.

Nytt Grüner-tap betyr ny kamp for å overleve i Fjordkraftligaen

Lite effektivitet foran mål og en fantastisk Ringerike-målvakt gjorde at Grüner hockey gikk på et stygt hjemmetap mot Ringerike fredag kveld.

Med økonomisk krise i både Lillehammer og Manglerud Star er spenningen om hvem som rykker opp og ned i årets Fjordkraftliga, ytterligere øket de siste ukene. Dermed var fredagskveldens kamp en match Grüner nærmest måtte vinne for å fortsatt kunne ha et lite håp om kanskje å slippe nedtrykkssluttspill for tredje sesong på rad.

Fredagens tap hjemme i Grüner ishall for nedrykkskonkurrent Ringerike gjør det så og si umulig å unngå nedrykkskvallik også i år.

Kampen som ikke "kunne tapes"

Fredagens kamp var betegnet som en sekspoengs-kamp av Grüner-spillerne, og var en kamp som for all del ikke måtte tapes. Likevel ble det etterhvert et litt surt tap for gutta fra Grünerløkka, etter at de i to perioder langt på vei hadde vært like bra som gjestene fra Ringerike.

Det ville seg ikke for Nils Carnbäck og resten av Grüner-spillerne foran mål fredag kveld.

En dårlig førsteperiode og en fantastisk Mattias Petterson i Ringerike-buret må ta det meste av skylda for hjemmetapet. I tillegg hjalp det heller ikke at to personlige feil i Grüners bakre rekker førte til to av baklengsmålene.

Kamp for overlevelse i år også

Fredagens resultat gjør det nå nesten umulig for Løkka-laget å kunne kjempe om den siste sluttspillsplassen i år. Dermed blir det nok en gang en kamp for å overleve i Fjordkraftlligaen.

Den kampen ser i første rekke ut til å måtte utkjempes med naborival Manglerud Star, som etter en god start på sesongen har slitt etter at klubben måtte fristille fire importspillere etter å havnet i økonomisk uføre tidligere i vinter. Etter onsdagens møte mellom de to klubbene i Manglerudhallen, kan det virke som om Grüner-laget per dags dato er bedre enn rivalene fra drabantbyen.

Svak Grüner start

Etter å ha slått naborival Manglerud Star på bortebane onsdag, startet fredagens match på ingen måte bra for hjemmelaget. Fra første skøytetak virket det som om det var gjestene fra Ringerike som ville mest, og som skapte det som var av sjanser.

Noen scoring lot likevel vente på seg fra begge lag, men etter halvparten av perioden kunne Ringerikes Leonard Rimjans sende gjestene i føring etter svakt spill fra de sorte og lilla fra Dælenenga i eget rundvant.

Heller ikke Grüner-kaptein Tim Robin Johnsgård klarte å sette pucken bak Ringerikes keeper.

Etter scoringen var det som om gutta fra Løkka våknet litt, men selv ikke en overtallsmulighet rett før periodens slutt ga uttelling i målprotokollen. Dermed kunne gjestene gå til pause med ledelsen.

Grüner presset, Ringerike scoret

Etter en elendig første periode, var det et helt annet hjemmelag som kom på isen til midtperioden. Fra start var det klart at gutta fra Løkka ville komme tilbake i kampen igjen, men verken Tim Robin Johnsgård, Nils Carnbäck eller Tobias Skuterud maktet å få pucken i nettet bak Ringerike-keeper Petterson.

Det ble mye jaging på Lars Erik Francke-Enersen og Grüner-spillerne i den første perioden.

Utover i perioden fortsatte presset mot gjestenes mål, men effektiviteten var ikke på plass hos Grüner-spillerne. Da stod det etterhvert bedre til med målproduksjonen hos gjestene, som på tre kontringer sørget for at folket fra Viken kunne gå til siste pause med en noe flatterende 4-0-ledelse.

Ringerikes levende vegg

Starten på den siste perioden ga Grüner en gyllen sjanse til å komme tilbake i kampen. Med to spillere mer på isen i nesten to minutter kunne det fort blitt både en scoring eller to, men Ringerike-keeper Petterson hadde bestemt seg for å stenge døra for kvelden.

Etter en positiv start i overtall skulle hjemmelaget nok en gang rote det til for seg selv, og Dustin Parks kunne sette inn 5-0 til gjestene etter vel fire minutter av perioden.

Grüner-spillerne skal likevel ikke ha all øre for ikke å gi opp, til tross for at mye gikk imot dem i denne kampen, og etter ti minutter av perioden får de uttelling for strevet da Tobias Skuterud setter inn et straffeslag.

Straffeslaget ble kampens siste scoring, og dermed kunne gjestene ta med seg alle poengene hjem til Hønefoss.

Grüner - Ringerike = 1-5 (0-1,0-3,1-1)

Grüner ishall

356 tilskuere

Hovedommere: Mikael Fredrik Johansson / Karl Johan Marcus Vinnerborg

1.per: 0-1 (10.09) Leonard Rimjans (Kenneth Pappalardo Gulbrandsen)

2.per: 0-2 (24.51) Johnny Cornell (Kristoffer Thomassen / Håkon Nilsen) 0-3 (31.43) Reid Petryk (Nilsen) 0-4 (36.26) Marius Carho Hansen (Dennis Ryttar)

3.per: 0-5 (44.22) Dustin Parks 1-5 (50.39) Tobias Skuterud

Utvisninger: GRÜ: 3x2min RIN: 4x2min