Martin Røymark og Vålerenga kunne til slutt juble over seier mot Frisk onsdag kveld.

Fullsatt Jordal jublet for sen Ahlholm-scoring. — Godt å være tilbake på vinnersporet igjen, sier matchvinneren

På overtid fant Vålerenga nok en gang formelen for å slå Frisk i årets hockeyserie. — En kamp på godt og vondt, sier hovedtrener Fredrik Andersson.

Etter en solid seriestart har det lugga litt for Vålerenga hockey. Onsdagens hjemmeseier mot Frisk etter spilleforlengelse var derfor en svært kjærkommen og sen julegave for gutta fra Sotahjørnet.

— Det var herlig å putte det målet. Nå er vi tilbake på vinnersporet igjen, sier matchvinner Rasmus Ahlholm til VårtOslo.

— En kamp med to fjes

Den sene scoringen fra kontroversielle Ahlholm ga østkantgutta en velfortjent opptur i den siste hjemmekampen i 2022. Hovedtrener Fredrik Andersson var, som Ahlholm, en godt fornøyd mann etter seieren.

— Det er godt å være tilbake på vinnersporet igjen. Dette var en kamp det var viktig å få et positivt resultat i, sier svensken.

Han er likevel ikke helt fornøyd med de fulle 60 minuttene gutta hans viste ute på isen.

Tidligere Vålerenga-kaptein Tobias Lindström rundt 400 kamper for Vålerenga onsdag. Her gratuleres han av daglig leder Gunnar Thøgersen.

— Dette var egentlig en kamp med to ansikter. Vi starta bra, men så skjer det noe i den andre perioden som gjør at vi kommer litt bakpå. Heldigvis klarer vi å komme tilbake igjen etter nedturen i midtperioden, sier Andersson.

Flere tunge skadefravær

Etter den gode sesongstarten har Vålerenga-laget slitt med flere og flere skader i troppen. Per i dag er viktige spillere som Jørgen Karterud, Stian Solberg, Darien Craighead og Daniel Sørvik alle satt på sidelinja med ulike problemer.

Det er usikkert når disse er tilbake i spill, men Andersson anslår at Craighead og Solberg er de første som vil være tilbake i spill. Når det gjelder de to andre er det usikkert om de vil være tilbake før et eventuelt sluttspill starter opp.

— Det er klart at vi mangler flere viktige spillere, men jeg føler også at vi har en tropp som er sterk nok til å veie opp for skadene vi har, mener hovedtreneren.

Han utelukker likevel ikke at det vil komme nye spillere inn dørene på Jordal i tiden framover.

— Finner vi de riktige spillerne vil vi muligens signere noen, konstaterer Andersson.

Toppscorer Olsen åpnet ballet

Etter en landslagspause på 20 dager var onsdagens match en mulighet til å komme tilbake på vinnersporet mot de argeste konkurrentene for Vålerenga-spillerne. Det var således et offensivt hjemmelag som kom på isen fra første dropp. Likevel skulle det ta tid før hjemmelaget skulle skape de store sjansene. Da var det derimot keeper Mitchell Gillam som ved et par anledninger virkelig fikk vist seg fram.

Etterhvert som den første perioden steg fram, skulle likevel hjemmelaget virkelig skru opp tempoet og nivået, og etter ni minutter sørger toppscorer Thomas Olsen for at de kongeblå tar ledelsen.

Matchvinner Rasmus Ahlholm var en viktig brikke offensivt for hjemmelaget onsdag kveld.

Etter åpningsmålet var det lite gestene fra Asker hadde å komme med, og dermed kunne hjemmelaget gå til første pause med en velfortjent dog liten ledelse.

Svak midtperiode av Vålerenga

Eter en mer enn godkjent første periode, kom Vålerenga-gutta på isen til den andre med en god porsjon selvtillit. Sjansen til å score med en mann mer på isen de første to minuttene lot de likevel gå fra seg, og da skulle etterhvert gjestene etter snaue fire minutters spill, noe ufortjent få utlikne med et kjapt skudd fra Mikkel Christiansen.

Og Christiansens skremmeskudd skulle fungere som en oppkvikker for gjestene. Fire minutter senere kan den svenske måljegeren Anton Holm sende gjestene fra vestkanten i ledelsen etter at dommerne, etter videodømming, slo fast at scoringen ikke kom via svenskens skøyte.

Vålerenga-keeper Mitchell Gillam hadde mye å gjøre i midtperioden.

De to scoringene var det lille som skulle til for å midlertidig få lufta til å gå ut av en til da oppløftende kamp fra iskrigernes side. Men etter at Frisk-veteran Anders Bastiansen etter knapt tretten minutters spill fikk to minutter i fryseboksen, så gutta i kongeblått muligheten til å komme tilbake i kampen ved et susende langskudd fra amerikaneren Mark Auk.

Med slagskuddet fra den transatlantiske importen kom litt av selvtilliten tilbake hos hjemmelaget, men flere mål ble det ikke. Dermed gikk lagene til siste hvile uten at noen av lagene hadde sikret seg noe klart spillemessig overtak.

Seier på overtid

Den tredje perioden startet noe avventende, men etterhvert tok østkantgutta med seg positiviteten fra avslutningen av den andre perioden inn i kampen igjen. Og når Frisk pådrar seg en utvisning etter snaut fem minutter ser unggutten Sander Thoresen sitt snitt til å sende Vålerenga tilbake i ledelsen. Sekunder senere tror så gjestene de igjen har utliknet, men målet bortdømmes etter at dommerne nok en gang har sett på video av en av kampens scoringer.

En slik annullering kunne fort fått lufta til å å ut av gjestene, men Frisk-spillerne ga aldri opp, og med snaut seks minutter igjen kunne Bobby MacIntyre utlikne iskrigernes ledelse nok en gang. Og om det ikke var nok tror de oransje like etterpå at de har tatt ledelsen, men nok en gang annulleres målet av kampens dommere.

Dermed gikk kampen til spilleforlengelse. Der kunne Rasmus Ahlholm avgjøre kampen til østkantguttas favør med minuttet igjen av tilleggstida.

Vålerenga - Frisk = 4-3 etter spilleforlengelse (1-0,1-2,1-1,1-0 )

Jordal Amfi

5259 tilskuere

Hoveddommere: Christian Bo Persson / Marcus Vardeberg Wannerstedt

1.per: 1-0 (09.13) Thomas Olsen (Stefan Espeland / Mathis Olimb)

2.per: 1-1 (23.52) Mikkel Christensen (Felix Girard) 1-2 27.39 Anton Holm (Girard) 2-2 (34.41) Mark Auk (Tobias Lindström / Rasmus Ahlholm)

3.per: 3-2 (45.50) Sander Thoresen (Ahlholm / Martin Røymark) 3-3 (54.03) Bobby Macintyre (Thomas Valkvæ Olsen / Nicolay Andresen)

S.D.: 4-3 (63.54) Ahlholm

Utvisninger: VIF: 2x2min FRI: 4x2min