Hoveddommer Marcus Vardeberg Wannerstedt får stryk av Grüner-trener Morten Elverud etter at Grüner tapte hjemmekampen mot Frisk Asker lørdag.

- En skikkelig dommerskandale, sier Grüner-trener Morten Elverud etter kampen mot Frisk

Etter å ha holdt tritt med Frisk Asker i to perioder tapte til slutt Grüner 7-4 hjemme på Dælenenga lørdag etermiddag. — I dag blir vi bortdømt, raser Grüner-trener Morten Elverud.

Etter flere gode kamper på rad var det nære på at Grüner igjen slo et av norsk ishockeys storlag lørdag.

I en kamp hvor hjemmelaget spillemessig var det beste laget, ble det likevel til slutt et surt 7-4-tap mot Frisk Asker. I den siste perioden kom kampens hoveddommer i negativt fokus.

— Er som dommerene blir sure på oss

— Denne kampen føler jeg vi fortjener å vinne. I dag blir vi rett og slett bortdømt, sier Grüner-trener Morten Elverud til VårtOslo etter kampslutt.

Elverud er ikke bare kritisk til dommernes avgjørelser i den siste perioden, men mener dømmingen var dårlig gjennom hele kampen.

VårtOslo fikk ikke kommentar fra dommerne ettersom de forlot hallen raskt etter kampslutt.

— Vi blir rett og slett bortdømt i denne kampen, mener Grüner-trener Morten Elverud.

— Det virker nesten som de av en eller annen grunn blir sure på oss, og begynner å dømme mot oss. Vi får utvisninger på småting, mens Frisk-spillerne slipper unna med mye verre ting. Straffeslaget er heller ikke riktig idømt, mener Grüner-treneren.

— Må slutte å ta dumme utvisninger

Kaptein Christoffer Gozzi ville ikke, i motsetning til treneren sin, kommentere dommerne etter kampen. Han mener laget må slutte å pådra seg så mange utvisninger.

— Det er på tide at vi blir litt tøffere og ikke tar så mange dumme utvisninger sier, han.

Likevel er han, akkurat som Elverud, skuffet over at det ikke ble seier lørdag ettermiddag.

— Fem mot fem synes jeg vi er klart best gjennom hele kampen. Da er det surt å til slutt tape med tre mål, sier svensken.

Etter gode kamper den siste uka, kom Grüner-gutta på isen for å ta nok en høythengende skalp lørdag ettermiddag, men den første perioden startet ikke akkurat oppløftende.

Tabbenes periode

Iløpet av kampens fem første minutter pådro hjemmelaget seg to utvisninger, og under den siste tok gjestene ledelsen ved finske Niklas Neveläinen.

Etter gjestenes mål kom hjemmelaget mer og mer med i kampen før de etter vel syv minutter klarer å rote bort pucken i offensiv sone. Da er Frisks toppscorer, Victor Granholm nådesløs alene med Grüner-keeper Quentin Papillon, og kan sette gjestenes andre puck i nettet.

Så skal lagene knive med hverandre før hjemmelaget etter tretten minutter får spille med en mann mer på isen. Da klarer til slutt Tim Robin Johnsgård å få lurt pucken i mål etter godt overtallsspill av hjemmelaget.

Tim Robin Johnsgård scorer Grüners første mål lørdag.

Men så var det dette med personlige feil da. Den første perioden ble slik sett, med Grüner-øyne, fryktelig dårlig. Nå er det ellers solide Papillon som roter med pucken bak eget mål. Da lar ikke toppscorer Granholm seg be to ganger, og setter sitt andre mål for kvelden.

Dermed kan askerbøringene gå til pause med en tomålsledelse, selv om hjemmelaget dominerte skuddstatistikken med 16-8 i den første perioden.

Mer merkelig hockey

I andreperioden er det gjestene fra Asker som vil være med på komikveld.

Etter snaut tre minutters spill roter de bort pucken i offensiv sone, dermed kan kaptein Christoffer Gozzi stikke igjennom tidligere Vålerenga- og MS-spiller Gustaf Berling som sikkert setter reduseringen til 2-3.

Det manglet ikke på sjanser for Grüner lørdag. Her er Trym Auren nære på.

Utover i perioden fortsetter hjemmelaget med det solide spillet de har vist de siste rundene, men uttellingen er nok en gang ikke god nok.

Med tre minutter igjen av perioden skal det eksplodere i mål. Først scorer Frisk og Eskil Wold i overtall, før Grüner bare sekunder senere kontrer inn en ny redusering. Målscorer er nok en gang Gustaf Berling.

Dermed går lagene til den andre pausen med Frisk i ledelsen 4-3.

Rare dommeravgjørelser avgjør

Den siste perioden starter Grüner med to spillere mer på isen. Det gir uttelling. Nok en gang er Gustaf Berling sist på pucken. Men dethjelper lite med hat-trick hvis laget ditt ikke vinner.

Utover i sisteperioden er det ingen av lagene som får noe spillemessig overtak. Men så bestemmer kampens hoveddommere seg for å innta hovedrollen til fordel for Frisk Asker.

Først får Grüner-back Phillip Lyngsmo Hansen en billig utvisnng, som fører til at Eskild Wold kan score sitt andre mål for ettermiddagen i overtall

Frisk-spiller David Morley setter det omstridte straffeslaget bak Grüner-keeper Quentin Papillon.

Og så bare to minutter senere skal de sorte- og hvitstripete igjen ønske oppmerksomhet. Denne gang får Frisk et billig straffeslag, når en spiller hindres på ve igjennom.

Hva som var galt var det vel bare dommerne som så, men David Morley takker og bukker, og sender Asker-laget opp i en tomålsledelse.

Helt mot slutten av kampen får også Frisk sin hattrick-helt da Eskild Wold nok en gang får score i overtall.

Kampfakta

Grüner - Frisk = 4-7 (1-3, 2-1, 1-3)

Grüner ishall

Hoveddommere: Stian Andre Holter / Marcus Vardeberg Wannerstedt

1. per: 0-1 05:58 Niklas Neveläinen (Jacob Legace) 0-2 06:50 Victor Granholm 1-2 13:56 Tim Robin Johnsgård (Gustaf Berling / William Mäkinen) 1-3 14:59 Granholm

2. per: 2-3 22:54 Berling (Christoffer Gozzi / Trym Auren) 2-4 37:00 Eskild Wold (Legace / David Morley) 3-4 37:39 Berling (Gozzi / Charlie Björlin)

3. per: 4-4 40:46 Berling (Mäkinen) 4-5 43:06 Wold (Legace) 4-6 46:17 David Morey 4-7 58:10 Magnus Geheb (Morley / Legace)

Utvisninger: GRÜ: 20x2min FRI: 10x2min