48-åringen stakk fra koronakarantenen på Anker hotell etter to dager. Det koster mannen dyrt etter at Oslo tingrett setter boten til 24.000 kroner.

48-åring stakk fra karantene på Anker hotell. Dømt til å betale 24.000 kroner i bot

Etter Thailand-turen måtte 48-åringen i koronakarantene da han kom til Oslo i vår. Det likte han dårlig og stakk etter to dager. I tingretten oppga mannen ulike helseplager som årsak til at han ikke kunne ha hotellkarantene.

Publisert

Den 48 år gamle mannen fra Trøndelag sa i Oslo tingrett at han hadde tenkt å skaffe seg fritak fra karanteneplikt før han forlot Thailand, men det rakk han ikke.

— Han var klar over regelverket om at han måtte i karantenehotell ved ankomst Norge, men han trodde han skulle slippe unna, skriver retten i dommen mot mannen.

Var uvaksinert, men skal ha testet negativt

48-åringen fortalte at han hadde tatt en negativ koronatest før han forlot Thailand. Men ble likevel henvist til karanteneopphold på Anker hotell. Mannen var uvaksinert på dette tidspunktet.

På Anker hotell ble han henvist til et rom, og fikk mat levert utenfor hotellrommet sitt. Ved et tilfelle var han også i resepsjonen for å snakke med politiet, som var innom i forbindelse med håndheving av karantenebestemmelsene.

48-åringen forklarte at han led av posttraumatisk stresslidelse i tillegg til høy BMI. Dette mente mannen burde være grunnlag for at fastlegen hans ville frita ham fra karanteneplikt.

Retten økte boten kraftig

Men da 48-åringen ikke oppnådde kontakt med sin fastlege forlot han Anker hotell. I stedet dro han til en venn i Oslo, og mente det var tilstrekkelig karantene etter ankomst fra Thailand. Da hadde han gjennomført to av ti dagers karantene på hotellet.

Oslo tingrett ser imidlertid annerledes på saken. Opprinnelig ble 48-åringen ilagt en bot på 20.000 kroner av politiet. Den nektet han å vedta og måtte møte i retten, som økte boten kraftig.

— Boten økes med cirka 20 prosent dersom boten ikke vedtas og saken går til hovedforhandling, skriver Oslo tingrett og ilegger den 48 år gamle mannen 24.000 kroner i bot.

I tillegg må han betale 1.500 kroner i saksomkostninger. Dermed blir prisen for å forlate karantenehotellet over 25.000 kroner for 48-åringen.

Powered by Labrador CMS