Det ble mye tribunesliting for Vålerengas Thomas Olsen forrige sesong. I år skinner sola på vingen.
Det ble mye tribunesliting for Vålerengas Thomas Olsen forrige sesong. I år skinner sola på vingen.

Vålerengas toppscorer Thomas Olsen (27) blomstrer som aldri før. - Deilig å ha litt stang inn

Denne sesongen har det løsnet skikkelig for Vålerenga hockeys foreløpige toppscorer Thomas Olsen (27). — Det hjelper å score mål, sier han.

Publisert

Etter noen virkelige gode sesonger for juniorlaget var forventningene store til Vålerenga-gutten Thomas Olsen da han debuterte for moderklubben på seniornivå i sluttspillet i 2014.

Etter debuten har det gått litt opp og ned for 27-åringen. Mange blant Vålerenga-fansen mener han er stortalentet som har slitt med å få ut potensialet.

— Gøy med litt stang inn

Men denne sesongen foreløpig gått strålende for Thomas Olsen, som med 15 scoringer til nå er den med flest nettkjenninger for de kongeblå.

— Sesongen hittil har jo vært en kjempeopptur. Det er gøy å endelig ha litt stang inn, sier han til VårtOslo.

Han mener mye av grunnen til den gode starten på sesongen skyldes at han har fått vært skadefri gjennom hele sesongoppkjøringen. Det har gitt 27-åringen et godt grunnlag før sesongen tok til.

Thomas Olsen er Vålerengas toppscorer hittil i sesongen med 15 mål.
Thomas Olsen er Vålerengas toppscorer hittil i sesongen med 15 mål.

Litt flaks har han kanskje også hatt så langt i år.

— Det er jo deilig å se at det går litt stang inn i år. Det er ingen tvil om at det å sette pucken i buret er med på å styrke sevtilliten, mener Thomas Olsen.

Forrige sesong ødelagt av korona

Det var også kanskje på tide med en opptur for vingen, som har holdt til på Jordal hele hockeykarrieren.

Etter å ha fått fjorårsoppkjøringen og store deler av forrige sesong ødelagt på grunn av korona, er det godt at hockeylivet endelig smiler litt ekstra nå.

— Fjoråret var vanskelig. Da jeg først kom tilbake merket du at treningsgrunnlaget ikke var der. Det var kjedelig med så lag tid på tribunen, mener Olsen.

Årets kanonform har også ført til at mange innen Vålerenga-miljøet mener de begynner å se det supertalentet de trodde Olsen var da han tok steget opp fra junior- til seniorhockey for snart ni sesonger siden.

— Du kan kanskje si at jeg begynner å få mer ut av det potensialet som har ligget der ja, smiler han.

Drømmer om landslagsplass

Med gode prestasjoner på isen kommer også spørsmålet om hvor langt karrieren til 27-åringen kan nå.

Selv er han relativt nøktern i framtidsplanene

— Det hadde vært fantastisk å få muligheten på landslaget Det å spille med flagget på brystet har vært en drøm fra jeg starta med hockey, påpeker han.

— Du er jo blitt relativt voksen etterhvert. Hva med å prøve seg i utlandet?

— Det er egentlig noe jeg ikke tenker på i det hele tatt. Nå trives jeg veldig godt i Vålerenga, og det er her jeg ser framtiden min, avslutter Thomas Olsen.

Powered by Labrador CMS